FOTO: Metalfest 2018 - výheň, zvířata a party hard

Vydáno: 05.06.2018 21:00 - Petr Chán

Akce, která obvykle nakopává festivalovou sezónu, letos přivábila enormní počet metalheads. Bylo těsno, bylo horko, ale ponejvíc bylo veselo a do skoku. Největší zásluhu na skvělé zábavě měly kapely, které se do plzeňského amfiteátru sjely z různých koutů světa, aby na několik dní společně s návštěvníky utvořili jeden velký hard'n'heavy gang.
Vrcholem prvního dne byl pro většinu publika set finských ultrahvězd Nightwish, kteří předtím, než začali šlehat ohně, riffy a melodické granáty, pokřtili v přilehlé ZOO velbloudí samici, jež dostala vskutku netuctové jméno Emppu.

Sobota vábila především na legendy Accept, ale zaujala také odpoledním nášlehem female fronted metalu v podobě Follow the Cipher a The Charm the Fury.

Ženský atak pokračoval i v neděli, kdy vystřihli jednu z nejlepších show festu Battle Beast hnaní blond tornádem v podobě zpěvačky Noory. Šílenství a kačeny přinesli piráti Alestorm, cellovou bouři a klasičtější melodie závěrečná Apocalyptica. Metalfest letos dával víc, než kdy jindy!


 

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení