Věřte svým snům, povzbuzují the.switch ve svém dokumentu z Ameriky

Vydáno: 13.05.2018 10:35 - Petr Adámek

Domácí banda the.switch zveřejnila dokument the.faith, který mapuje jejich cestu do amerického Seattlu, kde před dvěma lety nahrávala své poslední, stejnojmenné album.
Pětice zároveň apeluje na mladé a začínající kapely, aby bez neustálých odkladů podnikly kroky k nemožnému a věřily ve svůj úspěch. the.switch si od tohoto tahu podle svých slov slibují dlouhodobý vzestup úrovně české klubové scény.

Amerika byla pro the.switch velká škola. Zážitkem byla už samotná přítomnost ve studiu, kde se psala historie. Do mikrofonu, na který kapela točila backvokály, například Kurt Cobain zpíval úplně poslední song Nirvany "You Know You're Right". "Poslední den před odjezdem jsme se tam s bubeníkem Pavlosem trochu odvázali a nad ránem řešili, jestli třeba na zdech není nějaký pozůstatek sliny po Cobainovi," vypráví s úsměvem kytarista TJ.

V pětatřicetiminutovém filmu nechybí momenty plné euforie a upřímného dojetí ale i chvíle, kdy stres, zodpovědnost a krátící se čas uváděly všechny aktéry pod velký tlak. Pod dokumentem je podepsaný režisér Adam Vopička a kameraman Marcel Beneš.


Rozhovor s kapelou o cestě do Ameriky jsme měli ve Fakkeru 07/2016. Časák s touhle husťáckou story si můžete objednat u nás v eshopu.

the.switch F!



The.Faith (Documentary) - The.Switch in Robert Lang Studios (2016)
 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení