Krysy, boj s morem, temnota. Ghost jsou zpět v plné síle!

Vydáno: 13.04.2018 15:15 - Lucie Mařanová

Cardinal Copia v čele Ghost zahájil další éru téhle maskované kapely, a to se stylem sobě vlastním. Hravý, mrštný, temný - právě takový je on i nový song.
Kapela nejprve zveřejnila přebal chystané desky, která ponese název Prequelle a těšit se na ni můžeme už 1. června. Stejně jako předchozí počiny je i tento obal plný náznaků, metafor, hereze a v tomhle případě i krys. Ústředním tématem má být totiž temnota, boj s morem, krysami, prostě středověký denní chleba.

Dočkali jsme se také nové image kapely. Masky ghoulů nepřinesly až takovou změnu, až na jeden podstatný detail - objevila se mezi nimi Lady Ghoul, kterou poznáte podle rozcuchaných vlasů. A také mají všichni místo hábitů slušivá sáčka. Co se týče samotného kardinála, jeho zjev se nejspíše bude měnit a přizpůsobovat potřebám tour a videí.

Ghost cover 2018


Ale ta nejlepší zpráva na konec - už je venku i oficiální video k prvnímu singlu "Rats"! Kardinál v něm šťastně křepčí, tancuje a baletí mezi hromádkou mrtvol a krys. Jak poetické! Snad mu tahle energie vydrží po celou dobu jeho vlády. Celý song "Rats" je prošpikován na Ghost docela tvrdými riffy, které vrací kapelu do doby první desky Opus Eponymus, ale přitom to má pořád ten hravý skoro až osmdesátkový feeling a showmanství z alba Meliora.

Co na to říkáte?


Ghost - Rats (Official Music Video)

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení