Joey Jordison se svojí supergroup Sinsaenum zavítá poprvé do Prahy

Vydáno: 13.04.2018 08:40 - Kamila Ungerová

To nejextrémnější z black metalu, ale i death metalu v sobě spojuje mezinárodní superskupina Sinsaenum, za níž stojí bývalý bubeník Slipknot a kytarista Murderdolls Joey Jordison spolu s baskytaristou DragonForce Frédéricem Leclercqem.
Tito dva multiinstrumentalisté jsou hlavními hnacími motory fenomenálního hudební projektu, ve kterém spojili síly se zpěváky Attilou Csiharem (The True Mayhem, Sunn O)))) a Seanem Zatorsky (Dååth, ex-Chimaira), kytaristou Stephanem Buriezem (Loudblast) a baskytaristou Heimothem C. Kreugerm (Seth). Ne, Sinsaenum nemají dva baskytaristy. Frédéric v téhle formaci zujímá post kytaristy, což je pro něj dle jeho slov zcela přirozený nástroj. Aby toho nebylo málo, vokály Sinsaenum mimo jiné nahrával frontman japonských kultovních blackmetalistů Sigh Mirai Kawashima.

"Lidé mě znají jako baskytaristu, zaškatulkovali si mě, a tak nevědí, že hra na kytaru je pro mě ve skutečnosti absolutně přirozená. Muziku, kterou děláme se Sinsaenum mám rád odjakživa, jsem s ní sžitý. Své myšlenky nedokážu vyjádřit pomocí kláves či bicích, během zpěvu mé 'formulace' také stojí za houby, ale jakmile se dostanu ke kytaře, vím, že zhudebním kus svého já," vysvětluje Leclercq.

Ačkoliv se vloni zdálo, že činnost téhle supergroup utichá a vedle vydaného EP "Ashes" (2017) o nich opět delší dobu neuslyšíme, v uplynulých dnech své fanoušky překvapili hned dvakrát. V září vydají druhou řadovou desku "Repulsion for Humanity" a navíc chystají evropské turné, v rámci nějž se 7. listopadu představí v pražském Futurum Music Baru.

Vstupenky zakoupíte u Obscure Promotion za 450 Kč.


Sinsaenum - Splendor and Agony



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení