S FAKKEREM NA FAJTFEST (1.): Glad for Today - Skromně až na vrchol

Vydáno: 15.03.2018 15:35 - Petr Adámek

"Celou iniciativu festivalu dlouhodobě sledujeme a nepřestáváme žasnout, kam se festival posouvá," tvrdí Glad for Today. Kapela se v prvním kole soutěže S FAKKEREM NA FAJTFEST umístila na 1. místě a až do 16. března se budou ucházet o jeden ze dvou volných fleků na FajtFestu 2018.
Původně čtyřčlenná metalcorová kapela vznikla před čtyřmi lety v Hradci Králové. V roce 2016 vydali Glad for Today EP Sheep Facing the Wolfpack a o rok později začala pro kapelu příchodem nových členů nová éra. Pro sestavu, jež svoji aktuální tvorbu označuje jako melodický post-hardcore, znamenal velký boom singl s klipem "Silence". Do léta by měly být vypuštěny další písně a na závěr léta bychom se prý měli dočkat nového alba.

"Na FajtFestu jsme hráli před dvěma lety ještě ve staré sestavě, hodně věcí se od té doby změnilo a cítíme, že bychom se tam chtěli prezentovat v novém, lepším světle," říkají Glad for Today.

Glad for Today (anebo jinou kapelu) můžete poslat na FajtFest hlasováním ve druhém kole.


JAK SE HODNOTILO
V prvním kole obodovala sedmičlenná redakční crew Fakkera ve složení Petr "Ape" Adámek, Dominik "Dom" Šidlo, Kamila "Ámos" Ungerová, František "Frank" Fišer, Mates "Koury" Krč, Kamil "Doči" Dočkal a Aleš "Al Hell" Helísek všechny kapely od 0 do 100. Body jsme zprůměrovali a patnáct nejlepších skupin poslali dál. Glad for Today obsadili s 92,1 body 1. místo.

Glad For Today - "Silence" (Official Music Video)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení