Zkušenosti i mládí na FajtFestu: na kopec dorazí Status Praesents, Emmet Brown a Colp

Vydáno: 06.02.2018 09:35 - Petr Adámek

Do line-upu FajtFestu přibývají další tři domácí jména. Rozšíří dosud ohlášené česko-slovenské kapely Post-It, Shadow Area, Landless, Head2Down, Stercore a Mr. Dynaboom.
Není vůbec lehké míchat hardcore s dalšími styly a nepodléhat u toho trendům. Pražské smečce Status Preasents se to daří dlouhé roky. Vše začalo EP Ready to Fly se stejnojmenným songem a od té doby vedla sebejistá cesta na hardcorový vrchol. "Mnoho let přemýšlím, jak by asi SP zněli s českými texty a rok 2018 naplnil očekávání. V těchto dnech vychází nová deska, kde je z 11 skladeb 9 v češtině a první recenze jsou hodně pozitivní! 14. července nám to dokážou na kopci ve VelMezu," říká za FajtFest hlavní organizátor Bob.

Status Praesents


Colp fungují 20 let, ale na FajtFest zamíří úplně poprvé. Kapela je známá tím, že se nechce za každou cenu líbit, ale jejich hudba má srdce a správný směr. Předvedou thrashové riffy, kytarové vyhrávky i heavy sóla, přesně tak, jako to dělají na novém albu Phase #12.

Mladí floutci Emmet Brown z Olomouce se dali dohromady teprve před čtyřmi lety, ale našlápnuto mají skvěle. Kapela postavená kolem výrazného frontmana Ohyho bude letos na Fajtově kopci točit videoklip a jistojistě bude potřebovat velký support všech fans. Doražte!

Desátý ročník FajtFestu proběhne v termínu 12.-14.7. 2018 na Fajtově kopci ve Velkém Meziříčí. Lístky seženete přímo u pořadatele za 900 Kč. Cena platí do konce února, od března se o stovku zvýší. Tak čau na kopci!


S FAKKEREM NA FAJTFEST: Máš kapelu a chceš si zahrát na nejlepší žánrové akci u nás? Časopis Fakker ve spolupráci s pořadateli Fajtfestu vyhlašuje soutěž o tři místa v line-upu. Veškeré info tady.


STATUS PRAESENTS - FAREWELL - HARDCORE WORLDWIDE


Colp - Disassembled (official music video)


EMMETT BROWN - Message For You



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení