Avatar hlásají: Sláva našemu králi!

Vydáno: 12.01.2018 17:40 - Kamila Ungerová

Švédští klauni naplánovali na druhý lednový pátek vydání sedmé studiové desky "Avatar Country", a proto jsme se s lehkým předstihem spojili s frontmanem Johannesem Eckerströmem.
Chtěli jsme se vyptat, jak fiktivní svět, do něhož album zasadili, vznikl. Namísto toho jsme museli přijmout fakt, že Avatar Country ve skutečnosti existuje celá staletí a může nám být vysvětlena například její historie. Kdybychom tento fakt nepřijali (respektive na tuto hru nepřistoupili), neměli bychom si s Johannesem prakticky o čem povídat. Svět Járy Cimrmana po švédsku...

Skutečně. Avatar Country je totiž propracovaná do nejmenších detailů. Má i svůj spletitý byrokratický aparát, kterým se musíte volky nevolky prokousat, pokud chcete získat jakékoliv informace.
Už samotné spojení s Avatar Country, respektive s Department of Communication, z něhož jsme byli přesměrování na Secretary of the Court, rozumějte na oddělení, kde Johannes působí jakožto mluvčí svého krále (mluvčí hlavy Avatar Country), nebylo samo sebou.

Telefon vyzváněl dlouho. Namísto otravného, monotónního píp-píp-píp jsme si ale vyslechli uvítací znělku - sestříhané intro "Glory to Our King ", které současně otevírá novou desku "Avatar Country". Znělku prokládal ten charakteristicky strojově znějící ženský hlas, vystřihnutý jak ze zákaznické infolinky. A hlásal: "Sláva našemu králi." Po chvíli: "Děkuji, že voláte. Král si vašeho telefonátu váží, ale ve skutečnosti sem volá hodně lidí, tak prosím vydržte." Anebo také: "Jste druzí v pořadí (druzí v pořadí jste kdykoliv do Avatar Country voláte), vydržte prosím. Sláva našemu králi."

Zhruba po dvou minutách se slovy: "Sláva našemu králi," zvedl sluchátko zpěvák Johannes, který nám vysvětlil, jakou fuknci - vedle královského mluvčího - v Avatar Country vykonává. Se svými spoluhráči tvoří královský orchestr. Ten samozřejmě slouží potřebám krále...

A takto zněl začátek spletitého příběhu, kterého se v plném znění dočkáte v únorovém Fakkerovi. Sláva králi. Ať žije král. 

Avatar - The King Wants You






DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení