AUDIO: Breaking Benjamin zase válí. Nový singl bodá jako injekce

Vydáno: 06.01.2018 19:30 - Dominik Šidlo

Po chvilkové pauze se do studia vrátili mazáci Breaking Benjamin. A to budete koukat, co z jejich továrny vylezlo. Přivítejte singl "Red Cold River".
Pokud sledujete kapelu delší dobu, pak víte, že si dříve docela neústupně stála za alternrockovou škatulkou. Přesně v tomto žánru se také nesou jejich největší hity, jako je "The Diary of Jane" nebo "Dance With The Devil".

S posledním albem Dark Before Dawn z roku 2015 ale skupina do své tvorby vložila něco víc. Najednou se začaly objevovat tvrdší riffy, které za doprovodu příležitostného screamu Benjamina Burnleyho čím dál víc připomínaly metal. Rozumějte, už dříve kapela měla songy, které se k metalu hodně blížily, ale v tomto případě byly tvrdé aspekty mnohem jednoznačnější.

Možná za to mohl fakt, že tehdy se chlapi po téměř pětileté pauze znovu vrátili do aktivní služby, každopádně je jisté, že přišli s novým nábojem a ten se odráží i v jejich novém singlu "Red Cold River". Tohle je záležitost, která úplně skvěle zapadá do stylu Breaking Benjamin, ale přesto je něčím svá a odlišná. Hodně patrné rozdělení songu na něžně pomalou a zběsile krutou část dodává celkovému dojmu ještě větší grády.

Rozhodně si tuto věc poslechněte a vyhlížejte novou desku. Ta se bude jmenovat Ember a venku bude během roku 2018. Doufejme, že spolu s ní přijde i evropské tour.


Breaking Benjamin - Red Cold River



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení