#1 TOP události 2017: Tobias Forge si podmanil dění v Ghost

Vydáno: 01.01.2018 11:00 - Mates Krč

Rok 2017 utekl jako voda a je čas ohlédnout se za vším dobrým i zlým, co nás vloni potkalo. Která událost vám utkvěla v srdci nejvíc? Začněme týpkem, který si za poslední rok podmanil dění v jedné dlouhodobě úspěšnější skupině a přetvořil si ji pro své potřeby. Víte?
Kauza, která se metalovým světem táhne opravdu celý rok aneb kterak si Tobias Forge podmanil dění v Ghost. Otázky o (dobrovolném či nedobrovolném) konci některých členů potvrdil v únoru po dlouhých spekulacích sám Tobias Forge aka Papa Emeritus, načež o dva měsíce později přišel s šokujícím videem o svém odchodu z Ghost ex-Ghoul Martin Persner, který dal věci do oběhu a brzy se potvrdilo, že Papa Emeritus, ať už bylo pořadové číslo za jeho jménem jakékoliv, je jediný člen z aktuální sestavy, jenž se podílel na poslední studiovce Meliora.

Jenže rozchod s jeho bývalými Ghouly nebyl zrovna přátelský. Forge, řídící od vzniku Ghost kapelní finance, prý ostatní pravidelně oškubával a některé příjmy nechával v tichosti. Jak už to u hudebních sporů často bývá, i tentokrát to skončilo žalobou.

I přesto má nejšťastnější úsměv na tváři právě Tobias, který si bez viditelné pauzy nabrnknul celou novou sestavu a z vesele vydal živák Ceremony and Devotion (recenzi najdete v únorovém čísle) a otevřeně mluví o novém albu. Jsme sami zvědaví, co bude dál...


O odhaleném tajemství pod maskami Ghost jsme ve velké třístránkové detektivní story psali v květnovém Fakkerovi. O časák nám napište, rádi pošleme.


Ghost F!


Ghost member revealed: Omega's true identity



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení