Post-It to vrátilo zpět na pódium. V létě zamíří i na FajtFest

Vydáno: 20.12.2017 10:00 - Petr Adámek

Pět let hibernovali a někteří z kapely se za tu dobu svých hudebních nástrojů ani nedotkli. Comebackový koncert Post-It s názvem "Vrací nás to zpět" v pražské Akropoli ovšem dopadl výborně, došlo i na slzy dojetí. A tím to nekončí. Čtyřka z pražských Vršovic plánuje letní festivaly. FajtFest je vůbec prvním ohlášeným.
Post-It se po zahraničních hvězdách Emmure, Betraying the Martyrs a Crystal Lake zároveň stávají první oznámenou domácí kapelou. "Dortíci", jak se skupině přezdívalo, v rozhovoru pro Fakker prozradili, že kromě starých dobrých pecek uslyší fans i nový materiál. "Určitě se nevracíme proto, abychom mlátili prázdnou slámu. Není to návrat z nostalgie. Chceme tvořit novou hudbu, jeden song už máme dokonce rozdělaný." Kompletní rozhovor o jejich rozpuštění i aktuálním znovu-zapuštění, přítomnosti i budoucnosti najdete v lednovém Fakkerovi.

Post-It


Hlavní pořadatel akce Bob vzpomíná na čtyřku z pražských Vršovic v tom nejlepším světle. "Post-It jsou pro nás s Despem z FajtFest crew naprosto kultovní kapela. Na skupinách jako Dolores Clan, Cocotte Minute, Status Preasents nebo právě Post-It jsme vyrůstali a asi někde v té době okolo roku 2004 přišla myšlenka uspořádat letní fest, takže jim vlastně vděčíme za hodně. Je pro nás taky důležité, aby z našeho festivalu nevymizela čeština, a vždy se snažíme dávat česky zpívajícím kapelám slušný hrací čas. Moc se na 'Dortíky' těšíme." Těšte se taky!

Desátý ročník FajtFestu proběhne v termínu 12.-14.7. 2018 na Fajtově kopci ve Velkém Meziříčí. Lístky za 900 Kč objednávejte přímo u pořadatele. Tak čau na kopci!


Post-It - Ideal



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení