TOP koncerty 2018 (I.): do haly a na stadion

Vydáno: 07.01.2018 14:45 - Mates Krč

Rammstein, Linkin Park, Green Day, Kiss, Black Sabbath nebo Guns N' Roses. Není lehké letos zopakovat něco podobného, když je po loňsku laťka nastavena tak moc vysoko. Jak by měl vypadat kalendář na příští rok, aby kvalitou vyrovnal ten pro 2017? Nějak takhle! Ani číslovka 2018 nebude nudná.
ARCHITECTS & WHILE SHE SLEEPS (support: Counterparts)
kdy:
25. ledna
kde: Forum Karlín, Praha
cena: 725 Kč
proč dorazit: Není lepší způsob, jak zahájit nový rok než špičkovým metalcorem. Architects a While She Sleeps spojí síly a přijedou rozdat dvojnásobnou radost. Zatímco od prvních jmenovaných se možná dočkáme kromě skladby "Doomsday" i nějaké další nové hudby, z tábora While She Sleeps můžete očekávat spíše připomenutí veleúspěšné nové desky You Are We.

While She Sleeps F!

Dvoustránkový rozhovor s While She Sleep najdete v lednovém Fakkerovi. Právě v prodeji.


HOLLYWOOD UNDEAD

kdy: 16. února
kde: Forum Karlín, Praha
cena: vyprodáno!
proč dorazit: Po dvou letech od posledního koncertu u nás se Hollywood Undead vrátí na stejné místo a opět předvedou tajemný výkon v maskách, zároveň ale i upřímný zápal a energii bez masek. Aby toho nebylo málo, od října je venku čerstvě album Five. Přijťe si poslechnout hitovky, ale také nové povedené písně jako "California Dreaming" nebo "We Own The Night".


EVANESCENCE 
kdy:
17. března
kde: Kongresové Centrum, Praha
cena: 1290 - 1890 Kč
proč dorazit: Evanescence do Prahy nepřijedou sami. Za zády budou mít plnohodnotný orchestr, který s partou Amy Lee objede celou nadcházející tour. Můžete se těšit na přepracované hitovky v orchestrálním provedení, které vyšly společně s dvěmi novými písnění na albu Synthesis, jenž je venku od letošního listopadu.

Evanescence poster

Plakát Evanescence najdete v prosincovém Fakkerovi. O číslo nám napište, rádi pošleme poštou.


METALLICA (support: Kvelertak)
kdy: 
2. dubna
kde: O2 arena, Praha
cena: vyprodáno!
proč dorazit: James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett, Robert Trujillo. Čtyřka, která dohromady tvoří nejslavnější thrashmetalovou formaci na světě. Po čtyřech letech od posledního koncertu na Aerodrome Festivalu se Metallica vrátí ukázat s loňským albem Hardwired... To Self-Destruct, které sklízí kladná hodnocení po celém světě a po roce je opět nominováno na Grammy.


THIRTY SECONDS TO MARS
kdy: 19. dubna
kde: Tipsport Arena, Praha
cena: 990 - 1290 Kč
proč dorazit: Parta kolem legendárního Jareda Leta letos slaví 20 let na scéně, což znamená, že si užijete opravdu divokou party. Thirty Seconds To Mars také makají na páté studiovce. Určitě uslyšíte poslední singl "Walk On Water" a při troše štěstí možná také něco dalšího, s čím skupina do dubna přijde.

Thirty Seconds To Mars F!

Rozhovor s Jaredem Leto najdete v lednovém Fakkerovi. Právě v prodeji.


JUDAS PRIEST (support: Megadeth)
kdy: 12. června
kde: Monitoring Arena, Plzeň
cena: 1290 - 1790 Kč
proč dorazit: Do Česka se opět po kratší odmlce vrátí skupina, která definovala pojem heavy metal v podobě, jak jej dnes známe. Judas Priest kolem Roba Halforda se po Praze, Brně, Ostravě, Pardubicích a Liberci podívají také do Plzně. Západočeši budou mít zažítek obohacený o skladby z desky Firepower, jež by mohla být do června venku. A aby toho nebylo málo, v zádech jim bude stát Mustainova parta Megadeth.


OZZY OSBOURNE (support: Hollywood Vampires, Jonathan Davis)
kdy: 
13. června
kde: Letiště Letňany, Praha
cena: 1490 - 1950 Kč
proč dorazit: Black Sabbath svou dlouhou kariéru ukončili, Ozzy Osbourne však stále brázdí po světě a rozdává hudební radost. Jenže ani on není nesmrtelný a nemůže vystupovat věčně. Nepropásněte tak možná poslední možnost, kdy legenda všech legend dorazí do Česka. A aby toho nebylo málo, jako předskokani vystoupí frontman Korn Jonathan Davis se svým sólovým projektem, ale hlavně superskupina Hollywood Vampires v čele s Alice Cooperem, hercem Johnny Deppem a Joe Perrym z Aerosmith.

Ozzy titulka
O Ozzym jsme psali v prosincovém Fakkerovi. Jestli časák nemáte, napište nám o něj, rádi pošleme poštou.


ASKING ALEXANDRIA
kdy: 17. června
kde: Forum Karlín, Praha
cena: 750 Kč
proč dorazit: Asking Alexandria se s původním zpěvákem Danny Worsnopem vrátí podruhé do Prahy. Aby toho nebylo málo, v zádech mají také čerstvou úspěšnou desku, která vyšla v prosinci a můžete se tak těšit na nálož nových písní, jež se skupině opravdu povedly. Neprošvihněte tuhle akci!


IRON MAIDEN (support: Killswitch Engage)
kdy: 20. června
kde: Letiště Letňany, Praha
cena: 1490 - 1950 Kč
proč dorazit: Zatímco posledně šlo o propagaci nejnovější desky The Book of Souls, v červnu přijedou Iron Maiden s výběrem starých hitů, které kapelu vynesly na vrchol. To si nenechte ujít!


QUEENS OF THE STONE AGE 
kdy:
20. června
kde: Forum Karlín, Praha
cena: 1052 Kč
proč dorazit: Queens Of The Stone Age mají v zádech čerstvě vydané album z léta tohoto roku, které kapelu ukázalo v jiném světle, než jsme byli zvyklí a skupině vyneslo nominaci na Grammy. Zajděte si ho poslechnout naživo!


PEARL JAM
kdy:
1. července
kde: O2 arena, Praha
cena: 1990 Kč
proč dorazit: Nirvana, Soundgarden, Alice In Chains, Pearl Jam. Legendární skupiny, které v devadesátých letech definovaly pojem grunge. Jenže z původních čtyř frontmanů je stále naživu, možná díky svému zdravějšímu životnímu stylu, pouze Eddie Vedder z Pearl Jam. Přestože je kapela v albovém útlumu a od roku 2013 nic nevydala, stále je to nejlepší (a skoro jediná) možnost, jak si připomenout ten nejkvalitnější grunge živě.

Chris Cornell F!
O prokletí zvaném grunge a jeho poslední oběti, Chrisu Cornellovi jsme ve velkém pětistránkovém článku psali v červencovém čísle Fakkera. Seženete v digitální podobě, o fyzický časopis nám napište, rádi pošleme poštou.


DEEP PURPLE
kdy:
2. července
kde:
DRFG Arena, Brno
cena:
990 - 1390 Kč
proč dorazit:
Deep Purple se po roce od posledního vystoupení u nás a po neuvěřitelných padesáti letech od vzniku vrátí do České Republiky, tentokrát navštíví Brno. A nebude to jen o nezapomenutelných hitech jako "Smoke On The Water". Legendy totiž přitáhnout s novým albem Infinity!

 
Na jaký koncert se těšíte nejvíc?



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení