Carla a Heidi z Butcher Babies: Vzdaly jsme se své sexuální svobody

Vydáno: 23.11.2017 11:10 - Lucie Mařanová

Neexistuje snad jediná metalová kapela, která by neměla v názvu alba, písničky nebo aspoň jako zmínku v jednom z textů výraz Lilith. Nejnovějším přírůstkem do rodiny je nové album Butcher Babies. Co/kdo to vůbec je a proč jsme jí tak fascinováni?
Příběhů a mýtů o Lilith je hodně a jsou staré jako první civilizace. Je to žena, ne zrovna dobrých mravů, a její jméno může znamenat Černá luna nebo také Větrná žena. První zmínky o ní pocházejí již ze sumerské a mezopotamské kultury, to jsou stovky až tisíce let před Kristem! Ovšem až s příchodem Židů dostala Lilith nový rozměr, pro ně je to noční démon, svůdkyně, která krade děti.

Nejrozšířenější verze mýtu o ní mluví jako o ženě bájného Adama, byla ovšem stvořena ve stejný čas a naprosto stejně jako on. Byli si tedy rovni. Nešlo ovšem o poslušnou paničku a odmítala být při sexu pořád dole, chtěla se vyhoupnout na koníčka, no prostě si pořádně užít! Nechtěla se podřizovat, a tak od svého muže odešla a dala se dohromady s andělem smrti Samaelem. A aby nebyl Adam nešťastný, Bůh mu stvořil Evu, tentokrát z jeho žebra, aby byla hodná a poslušná.

V dnešní době je tak Lilith atraktivní pro její rebelie, vzdor a také se stává jakýmsi symbolem feminismu a emancipace. A právě to znamená i pro holky z Butcher Babies. Symboliku na novém albu nám v rozhovoru pro listopadový Fakker vysvětlila frontwoman Carla: "Na obalu alba jsme vytvořili naši vlastní verzi Lilith, která má dvě hlavy, pro mě a Heidi. Má to ale rozhodně víc významů. Je to symbol boje proti sexuálnímu útlaku. Můj idol Wendy O. Williams byla pro mě takovou Lilith. Na dlouhou dobu jsme se s Heidi vzdaly své sexuální svobody, protože náš úvodní look nám nadělal opravdu moc problémů, lidé Butcher Babies okamžitě odsuzovali, aniž by si nás poslechli nebo si o nás něco přečetli."

Kompletní dvoustránkový rozhovor s Butcher Babies o zpěvu, pózování pro Playboy nebo svlékání naleznete v listopadovém Fakkerovi. K mání od 1. listopadu. Najděte si svůj nejbližší krám, kde časák seženete.


Butcher Babies F!


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení