Butcher Babies - Growl nebo zpěv? To je oč tu běží!

Vydáno: 21.11.2017 08:20 - Lucie Mařanová

Jakmile má kapela víc než jednoho zpěváka, vyvstává zapeklitá otázka, jak si rozdělit práci. Tohle téma řeší i Butcher Babies.
U takových Amaranthe je to vcelku jednoduché - tři vokalisti, ale každý s naprosto jiným hlasem. Vybere se tedy ten, co ladí. Ale co když jsou zpěvačkami dvě krásný holky s vcelku podobným chraplákem? Carla Harvey nám v rozhovoru prozradila, jak to chodí u nich v Butcher Babies.

Carlo, jak se rozhodujete, která z vás bude zpívat kterou část?

Kupodivu je to hodně jednoduché. Všechny písně píšeme dohromady, takže Heidi pak řekne, že tahle část pro ni třeba hodně znamená, já se zas zamiluji do jiné části, a tak si je rozebereme. Většinou se ale orientujeme jen podle našich hlasů, takže ten který zní líp, ten tam je. Jde to všechno hladce a přirozeně.

Kdys vůbec objevila, že dokážeš zpívat ne zrovna holčičím hláskem?

Od mala jsem chodila na lekce zpěvu a vždycky se mi hrozně líbil extrémní metal a právě jeho vokály. Milovala jsem Panteru a hlavně hlas Phila Anselma, takže jsem se napřed snažila znít jako on, pořád jsem trénovala a postupně jsem nacházela svůj vlastní styl a tón. Chtělo to hodně cvičení!

Na novém albu Lilith jste se vrátily částečně i k čistým vokálům, můžeme se na ně těšit i do budoucna?

Rozhodně! Už jsme světu dokázaly, že umíme křičet, že umíme zpívat... Takže je na čase být samy sebou. Opravdu mě baví s Heidi zpívat čistými vokály, protože nám to skvěle ladí. Další jinou věcí na tomto albu je, že není absolutně vůbec digitálně upravováno. Jsou to naše pravé hlasy, pravé kytary, pravé bicí. Všechno 100 % realistické. Stálo to opravdu hodně úsilí a jsou za tím hodiny a hodiny tvrdé práce. Lidé už takhle normálně nepracují a zvolí radši jednodušší cestu.


Kompletní dvoustránkový rozhovor s Butcher Babies o zpěvu, pózování pro Playboy nebo svlékání naleznete v listopadovém Fakkerovi. K mání od 1. listopadu. Najděte si svůj nejbližší krám, kde časák seženete.


Butcher Babies F!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení