ROAM: Pop-punk v Anglii vypadal dlouho zakletě

Vydáno: 23.11.2017 09:20 - Petr Adámek

"Lidi v Evropě tolik neřeší, jak na koncertech vypadají, kdežto v Americe je hlavní působit na koncertě dostatečně cool. A taky je z Američanů cítit odstup ve smyslu 'tak se teda předveď, co je v tobě,'" tvrdí britští mladíci ROAM, kteří už 26. listopadu nakopnou pražské Rock Café.
Historie kapely, jejímž domovem je stotisícové město Eastbourne na jižním pobřeží Anglie, se začala psát teprve v roce 2012. Začátky vypadaly vcelku klasicky - objíždění země odshora dolů a zprava doleva s nástroji naházenými na zadním sedadle auta, dotování provozu kapely z vlastních peněz a hlavně motto: "Co si sám neuděláš a nezařídíš, to nemáš."

Jejich start byl o to složitější, že Když mladíci ROAM začínali, pop-punková scéna ve Velké Británii prakticky neexistovala. "Pop-punk byl tenkrát pod totální dominancí Ameriky. Pamatuju si, že jsem hrozně toužil být Amík, protože mi přišlo, že v Americe prorazí každej, kdežto v Anglii to dlouho vypadalo zakletě. Dodneška nechápu, jak je možný, že se pop-punk nerozlezl do světa mnohem dřív," tvrdí v rozhovoru pro Fakker zpěvák Alex. Sestava si už stihla zahrát i ve vytoužené Americe, avšak ve srovnávání publika vede starý kontinent.



ROAM poster
ROAM - Alive (Official Music Video)





DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení