FAKKER BLOG: Ovládne Českého slavíka švédský orel?

Vydáno: 26.10.2017 09:50 - Redakce

Zhruba před rokem rozčeřil klidný popový rybníček Českého slavíka švédský tank Joakim Brodén. Nejednalo se o žádný bliztkrieg, jak se z médií mohlo zdát. Spíš o vytrvalý nájezd ze 136. místa na 22. a pak dokonce na místo 5.
V tradičních médiích zavládla panika. Zjišťování nových údajů, navíc o metalu. No to snad ne?! Panika dosáhla vrcholu, když vedení soutěže oznámilo, že by snad Joakim mohl sesadit i božského Káju. V záchvatu šílenství se tak rojily úsměvné články, kde se místo Brodéna vyskytoval Brordén, kapela najednou nebyla švédská, ale německá, případně se fanoušek dozvěděl, že kapela, která k nám jezdí už deset let, chystá svůj první koncert na našem území.

Když se ale člověk podívá na čísla, ta panika byla a je naprosto oprávněná. Kdyby zahlasovali všichni, kteří byli na jaře v Praze, tak už Michal David třetí nebude a metal se podívá na bedny. Kdyby se nedejbůh český metalový národ jednou sjednotil a hlasovali všichni, kdo si na Sabaton zaskákali na MOR, tak opravdu překonáme i Káju.

Soutěž nás letos opravdu překvapila, protože se dá hlasovat nejen pro Joakima, ale do předvýběru v kapelách se nějak dostala i celá kapela Sabaton - někdy jsou pravidla evidentně dost flexibilní. Je jedno, jestli budete hlasovat, protože máte kapelu rádi, nebo jenom z recese proti českým popovým vykopávkám. Každý hlas se počítá. Doufám, že letos rozčeříte bahnité vody českého mainstreamu s námi.


autor: Linda Doležalová, fanklub Sabaton


SABATON - Primo Victoria (OFFICIAL MUSIC VIDEO)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení