Marilyn Manson: na hraně mezi sex symbolem a masovým vrahem

Vydáno: 11.10.2017 10:35 - Petr Adámek

"Člověk od přírody inklinuje spíš ke své zlé stránce, což může být jeden z důvodů, proč se mě lidé stále ptají na Charlese Mansona, ale nikdy ne na Marilyn Monroe," tvrdil koncem devadesátých let Marilyn Manson.
Umělecké jméno Marilyn Manson vzniklo vlastně dost banálně. Brian Warner v začátcích své hudební aktivity původně zamýšlel vystupovat pod svým občanským jménem, ale zároveň pošilhával po myšlence, že by se jako tehdejší hudební publicista mohl o své rodící se kapele tu a tam zmínit v tisku. A tak si vybral pseudonym.


Spojení kultovního idolu a známého sériového vraha mu přišla pro moderní Ameriku příhodné a v tu chvíli okamžitě věděl, že přesně tímhle se chce stát. "Všichni pokrytci v mém životě mi ukázali, že každý má svoji světlou i temnou stránku a že jedna nemůže žít bez druhé. Rovnováha mezi dobrem a zlem a to, co mezi nimi volíme, jsou pravděpodobně jediné důležité aspekty, které utvářejí naši osobnost a lidství," tvrdil a od té chvíle podle tohoto modelu pojmenovával všechny své spoluhráče, a to až do roku 1996.

Kompletní pětistránkový článek s nahlédnutím do Mansonovy zvrácené a prohnilé duše najdete v říjnovém Fakkerovi. A plakát k tomu. Sežeňte si své číslo v nejbližším krámě podle svého města nebo PSČ.

Už 19. listopadu se u nás Marilyn Manson ukáže naživo. Už máte lístek?



Marilyn Manson F!
Marilyn Manson F!
Marilyn Manson F!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení