Satyricon posouvají hranice black metalu. Ustojí to Praha?

Vydáno: 04.10.2017 13:35 - Kamila Ungerová

Již ve čtvrtek 12. října Satyricon zahalí do temnoty pražský Palác Akropolis. Fanoušky u příležitosti zbrusu nové, v pořadí deváté studiové desky Deep Calleth Upon Deep lákají na asistovanou procházku po nejtemnějších zákoutích jejich vlastních duší.
Jedním dechem dodávají, že na takovou obchůzku je třeba se připravit. (zřejmě pro případ nepříjemných zjištění o sobě samých.) Ale proč na ni vůbec zvou? Důvod je docela prostý. Stoupenci norského black metalu prohlašují, že do svého alba Deep Calleth Upon Deep, které ještě vábně voní novotou, vložili to nejniternější, co v sobě ukrývají. A fanouškům, jež se nacházejí na konci pomyslného hudebního řetězce, dopuručují to samé. Tedy položit se do svého nitra a skrze něj nový počin pochopit.

Zní to komplikovaně, ale takoví Satyricon zkrátka jsou. Deep Calleth Upon Deep ale neposouvá jen hranice black metalu. Je skvostným uměleckým dílem i po vizuální stránce. Na přebalu desky se totiž nachází údajně témeř neznámá kresba norského malíře Edvarda Muncha.

Po boku Satyricon se v Paláci Akropolis 12. října představí Suicidal Angels a Fight The Fight. Vstupenky na akci koupíte přes Obscure Promotion za 590 Kč. 



Satyricon - Deep calleth upon Deep (Official Lyric Video)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení