Comeback Kid interview: Rasismus nemá v dnešní době místo!

Vydáno: 08.09.2017 13:00 - Jan Herc

Hardcore byl odjakživa více než jen muzika. Nese s sebou tvrdý postoj k fašismu, rasismu nebo ohleduplné chování k zvířatům. Uvažují takto i Comeback Kid? Magazín Spark se zeptal zpěváka Andrewa Neufelda.
Co tě na hardcoru nejvíce zaujalo?

Na HC mě vždy fascinoval postoj k zásadním otázkám. Není to jenom o tom začít hrát hudbu. Hardcore kids mají především respekt k lidským právům a vyznávají rovnost všech bytostí. To jsou v podstatě základy hudebního stylu hardcore. Samozřejmě se tyto skutečnosti ne vždy veřejně manifestují, ale lidé ze scény si je nesou v sobě. HC může přinutit lidi přemýšlet o jistých věcech, kterými se před tím nezaobírali. Já osobně nejsem vegetarián ani vegan, ale přijde mi to jako skvělá věc. Je to v podstatě muzika, jež ti umožní se stát sám sebou a svobodně se vyjadřovat.

Na nové desce najdeme song "Outrage", který dokáže pořádně nakopnout. Poslední dobou je veřejnost agresivnější a rasismus a xenofobie jsou stále viditelnější. Jsou to věci, kterými jste pobouřeni?

Skladba je namířená proti všem extrémně pravicovým a fašistickým skupinám. Ty jsou v dnešní době bohužel stále populárnější. "Outrage" vznikla během naší návštěvy ve Winnipegu, kde probíhal pochod proti islámu. Pořádali ho členové skupiny Soldiers Of Odin. Jeden z mých muslimských kamarádů to nenechal být a uspořádal v ulicích manifestaci, která je převálcovala. Věřím ve svobodu projevu, ale útočit na lidi kvůli jejich víře nebo barvě kůže nepovažuji v žádném případě za správné. "Outrage" je odpovědí na rasismus a neustále sílící xenofobní projevy.

Kompletní rozhovor s Comeback Kid najdeš v zářijovém čísle časopisu Spark. Na stáncích od 1. září, v digitální podobě k sehnání tady. Už 3. prosince se skupina ukáže po boku Knocked Loose a Higher Power v pražském Futuru.


COMEBACK KID - Somewhere, Somehow (OFFICIAL MUSIC VIDEO)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení