Aktuální číslo v prodeji
Titulka aktuálního čísla
Kde koupit Fakker!
Mitch Rogers (ex-Capture the Crown) interview: Potopil nás zpěvák

Mitch Rogers (ex-Capture the Crown) interview: Potopil nás zpěvák

Vydáno: 07.09.2017 11:20 v sekci Fakkerník - Dominik Šidlo | foto: facebook interpreta

V průběhu letošní roku jsme se museli vyrovnávat s personálními změnami v australské metalcorové úderce Capture The Crown, nyní už jen Capture. Oficiální vyjádření kapely, tedy jediného zbývajícího člena Jeffreyho Wellfara, si mohl přečíst každý. Co si ale o situaci myslí bývalý člen Mitchell Rogers?

Zdarec Mitchi! Jak se vede? Jsme časopis FAKKER! z České republiky. Nečekám, že ho budeš znát, ale my známe tebe! Pro ty, kdo tě neznají, mohl by ses představit?

Čau! Jsem Mitch Rogers, je mi 22 let a jsem hudebník/producent z Doylestown v Pennsylvanii. Momentálně hraju na kytaru v kapelách BXD BLXXD a Varials.

V nedávné době jsi opustil metalcorovou kapelu Capture The Crown (nyní už jen Capture). Můžeš nám o tom něco povědět? Mám na mysli to, že většina lidí slyšela pouze "oficiální" verzi situace, v níž se Capture vyjádřili, že jste si prostě přestali navzájem rozumět. Téměř nikdo ale neslyšel tvoji verzi. Co se stalo?

Prostě se to vymklo kontrole. Připojil jsem se, když mi bylo teprve 19 a neviděl jsem, že celá kapela byla vlastně potápějící se loď. Během krátkých dvou let jsme prošli hodně změnami členů, z nichž někteří se moc dlouho nezdrželi. Snažili jsme se bandu znovu vyšvihnout a udělat něco úspěšného, ale na konci nás potopily volby jednoho jistého člena. Stále jsem v blízkém kontaktu se všemi, kromě zmíněného člena (Mitch naráží na Jeffreyho Wellfara, zpěváka Capture, pozn. aut.). Hodně toho zůstalo ve vzduchu, když jsem skončil a doteď stále nevím, co se vlastně děje v pozadí Capture.

Mitchell Rogers
Mitch Rogers


Po odchodu z Capture The Crown jsi kontaktoval nějaké přátele a dali jste dohromady nový projekt pod jménem BXD BLXXD. Můžeš nám ho uvést?

Jsme pětičlenná hip-hop/rocková kapela. Spolu se mnou jsou v kapele AJ Wisniewski, Tyler Jordan, Alec Hoxsey (ex-CTC) a Dan Brachman. Tyler (hlavní zpěvák) a já jsme na tomto projektu pracovali roky. On pochází převážně z hip-hopového prostředí, ale miluje rockovou muziku. Vždycky se točil okolo mých starých místních kapel a jak jsme si byli blíž, došlo mi, jak moc talentovaný zpěvák a rapper to je. Oba jsme věděli, že chceme zkusit zkombinovat naše hudební směry do projektu, ale zabralo nám to hodně času. Poslední rok jsme došli k zajímavému "osvícení", kdy jsme zjistili, že jsme našli svůj zvuk. Vzali jsme k sobě další kámoše a teď jsme tady.

Přiznám se, že mi chvíli trvalo, než jsem pochopil, co znamená BXD BLXXD. Těžce jsem název četl, až mi došlo, že to vlastně je Bad Blood, je to tak?

Jo, máš pravdu! Vlastně je to docela vtipný. Měli jsme tenhle nápad už dlouho, ale pak Taylor Swift vydala song s Kendrickem Lamarem a pojmenovala ho stejně. Díky tomu bylo téměř nemožné nás najít, když jsi do vyhledávače napsali "Bad Blood". Nechtěli jsme se ale tohoto jména vzdát, proto jsme se rozhodli zaměnit samohlásky za X, abychom byli snadno k nalezení. A myslím, že právě proto je naše jméno také víc než jen slova.

BXD BLXXD
BXD BLXXD


Váš první a zatím jediný singl jste pojmenovali "Capture". To je zároveň nové jméno Capture The Crown, neboť ti si jméno změnit museli. Je váš song něčím spojený s kapelou Capture?

Lhal bych, kdybych řekl, že to spolu nesouvisí, haha. Capture vydali singl "Lost Control" a to mě hodně naštvalo. K tomu songu jsem napsal kompletní instrumentální linky a neobdržel jsem žádnou žádost o souhlas nebo aspoň upozornění, že píseň vyjde. Ale na druhou stranu jsme v tomto našli příležitost chytit se této vlny a prostě jsme do toho šli. Vím, že to může na první pohled vypadat hloupě, ale text "Capture" mi připomíná důvody, proč jsem opustil Capture The Crown, takže to nebylo úplně bezmyšlenkovité.

Co teď s kapelou provádíte? Připravujete nějaký nový materiál, nebo prostě hrajete, jak jen můžete?

Nedávno jsme začali pracovat s Adrianem Swishem (Tha Alumni) a s Kristin Schloesserovou (We Are Team Hans) a momentálně připravujeme vydání nového materiálu. Od začátku roku jsme aktivně hráli a bylo to úžasné. Už jsme narazili na lidi, kteří znají slova k songu "Capture" a prostě skvělé vidět fanoušky, jak nás podporují takhle brzy.

Kdy můžeme očekávat něco nového? Mám na mysli nový song nebo třeba rovnou album. Bylo by super vidět, že ani ty ani Alec Hoxsey (ex-Capture The Crown) jste to nevzdali.

Před koncem léta! Pracovali jsme na nových věcech a jsme hodně blízko konci. Nemůžeme se dočkat toho, že všem ukážeme, na čem jsme pracovali.

Varials
Varials

Musí to být vytěžující, když kromě plného plynu v BXD BLXXD ještě hraješ s partou Varials. Jak to jde u nich?

K této skupině jsem se přidal dříve v tomto roce. Jsou to moji velmi dobří přátelé z místní hudební scény a já jsem s nimi příležitostně hrál už několik let. Už před časem jsem jim pomohl napsat jejich nastávající nahrávku, takže pro mě bylo celkem přirozené, že jsem to s nimi dal dohromady. Nedávno jsme se upsali k Fearless Records a naše debutové album Pain Again vyšlo 11. srpna!

Díky za tvůj čas, Mitchelle! Nakonec se zeptám, chtěl bys něco vzkázat svým fanouškům v České republice?

To já děkuju za váš zájem a podporu! Je super vidět, že i lidé z druhé strany planety mají o nás zájem.
 

BXD BLXXD - "CAPTURE" (Demo) FULL RELEASE COMING SPRING 2017



DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Dymytry - Zítřek nám nikdo neslíbí
VIDEO: Dymytry jsou zase brutální! S Noidem v čele chytli nový dech Vydat rovnou dvě písně během dvou týdnů, to je produktivita, která by nám mohla strhnout normy! Název nového singlu Dymytry o budoucnosti sice váhá, ale my nikoliv. Václav Noid Bárta do Dymytry už zkrátka patří! čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 17:26 v sekci Video
Bullet for My Valentine a Trivium na jednom pódiu. Za rok u nás oslaví své zásadní desky
Šach Matt. Bullet for My Valentine a Trivium v jeden večer na jednom místě "Poisoned Ascendancy EU Tour": Bullet for My Valentine a Trivium, "The Posinon" a "Ascendency". Dvě kapely, dvě zásadní desky vydané v roce 2005, které budou mít 20leté výročí, jedna společná tour. Česká zastávka je v plánu 22.... čtěte zde
Vydáno: 20.04.2024 22:13 v sekci Novinky
John Wolfhooker - Ember
VIDEO: Napsat a nahrát song za 24 hodin? John Wolfhooker to zkusili Oblíbená domácí smečka Honza Vlkoštětka má svůj job očividně ráda, kluky baví zkoušet nové postupy a experimentovat. Součástí podobného čarování se stala i čerstvá pecka "Ember". čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 18:31 v sekci Video
The Truth Is Out There, Café V lese, Praha, 11.4.2024 (fotogalerie)
FOTO: The Truth Is Out There to šlape i jako fotříkům, čerstvá deska zní mladě a svěže Nedávno vydala domácí multižánrová sebranka The Truth Is Out There zbrusu novou placku "Colors", která názvem odpovídá i obsahu. Krátce po vydání se v Praze zhostili příjemné povinnosti desku pokřtít. čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 20:02 v sekci Foto
Imodium, Forum Karlín, Praha, 4.4.2024 (fotogalerie)
FOTO: Imodium oslavilo dvacítku návratem na pódia. Ve Foru Karlín odzbrojili fanoušky parádní show Imodium před pěti lety ohlásilo pauzu. V roce 2023 se jim ale zastesklo a na jejich srdcovém fesťáku Broumovská kytara ohlásili comeback. Naplno se vrátili s velkolepou oslavou 20 let na scéně první dubnový čtvrtek. čtěte zde
Vydáno: 10.04.2024 18:40 v sekci Foto
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TOP ALBA 2019 podle redakce Fakkera (II.): vybírá Dominik „Dom“ Šidlo (03.01.2020 10:00 v Fakkerník)
- VIDEO: Capture znovu zpátky na scéně, tentokrát ale budoucnost vypadá slibně (16.07.2019 19:20 v Video)
- VIDEO: Multižánroví odpadlíci BXD BLXXD ukazují, co mají v sobě (23.02.2018 09:00 v Video)
- VIDEO: Varials v novém živáku vyzývají k moshpitu (21.12.2017 12:35 v Video)
- Capture (The Crown) jsou zpátky. Představili nové členy a upozorňují na nové album (02.11.2017 09:10 v Novinky)
- Jak se naučit screamovat? Zajděte za Melissou Cross (19.08.2017 09:30 v Fakkerník)
- VIDEO: Je libo trochu brutálního coru? Představujeme vám Varials (15.08.2017 12:10 v Video)
- Capture se přátelsky loučí s bývalými členy (23.04.2017 15:20 v Novinky)
- Násilí v Capture The Crown. Kapela pod současným jménem končí (19.03.2017 11:55 v Novinky)
fakker.cz na Facebooku fakker.cz na Instagramu fakker.cz na YouTube Pište na fakker.cz RSS na fakker.cz
Aktuální číslo Fakker!

KALENDÁŘ AKCÍ

St 12.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
Čt 13.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
Pá 14.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
So 15.06.
Rock for People (Park 360, Hradec Králové)
Pá 12.07.
Anders Conselfini (Rock Café Southock, Jablunkov)
St 07.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
St 07.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Čt 08.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Pá 09.08.
Brutal Assault (Pevnost Josefov, Josefov)
Pá 04.10.
Our Last Night (SaSaZu, Praha)

» zobrazit všechny akce «

Aktuální číslo Spark
Rebel TV
©2014-2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 2336-3649
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe