FAKKER BLOG: Hentai Corporation vs. Rockfest Dačice - kdo zaslouží po držce?

Vydáno: 31.07.2017 19:00 - Petr Adámek

Nestává se úplně často, aby zpěvák kapely dostal uprostřed písničky tečku od člověka v první řadě. A naprosto WTF je představa, že by ochranka v takovou chvíli potrestala kapelu a nikoliv útočníka. Na festivalu Rockfest Dačice je možné všechno.
Zpěvák Hentai Corporation Radek Škarohlíd provokuje rád. A provokuje často, vlastně každý koncert. Je sprostý, chvílemi obscénní, naoko uráží lidi. Nemyslí to nijak zle (tedy aspoň ve většině případů ne), je to zkrátka zaběhlá image kapely a svébytné umělecké vyjádření jejího frontmana. Radek je zkrátka ten typ magora, který na pódiu ztrácí jakékoliv zábrany a jemuž nedělá potíž vyšňupat půlku chemické laboratoře, ale zároveň hodiny erudovaně mluvit o vědeckých i společenských tématech. Vzpomínám si třeba na přednášku v šatně během jejich jarní šňůry na téma zamoření půdy těžkými kovy na Příbramsku. Jako fakt.

Povětšinou je Radek vtipný, někdy trapný a občas regulérně na přesdržku. Žádné z jeho momentálních nastavení nepůsobí trable na kapelním facebooku, kde často probíhají dost úchylné debaty, ani na vlastních koncertech Hentai Corporation, kde zkrátka všichni účastníci "vědí". Problém může nastat až na festivalu. Když třeba HC před pár lety zaskakovali namísto Megadeth na Aerodrome festivalu, Radek pojmenoval Mustainovu sestavu "megaděd". Taková klasická hentaiovská slovní hříčka, srandička, kterých za ty roky zaznělo z pódia stovky. I tak se ale našel člověk, který si Škarohlída o pár měsíců později úplně v jiném městě odchytnul a jednu mu vlepil. A to šlo přitom o vcelku nevinnou legrácku.

Nemá smysl řešit, kdo si na dačickém Rockfestu "začal", kdo byl drzejší nebo vulgárnější, jestli se větší hovada nacházela v publiku nebo byl králem všech hovad ten vlasáč s mikrofonem na pódiu. Někdy ty vzájemné sympatie zkrátka nevzplanou a pak to občas skončí nějakým tím pohlavkem. Jelikož se muzikanti tu a tam porvou i sami mezi sebou (jejich manažer Dan by o tom mohl napsat knihu), nejspíš by ani tuhle tečku nikdo na pódiu nehrotil, koncert by pokračoval dál a možná by si ve finále dali všichni společně panáka na baru.

Jenže ochranka evidentně neměla pro tenhle rock'n'roll s příchutí britských punkových sedmdesátek pochopení a kapelu násilím vyhnala z pódia. Pořadatel pak podle svého vyjádření pětici vyhodil z areálu bez nároku na honorář s odůvodněním, že "došlo k velkým slovním urážkám a nepřístojnostem zpěváka a z toho důvodu bylo vystoupení předčasně ukončeno." Kecy a hloupý alibismus, korunovaný mazáním kritických komentářů na facebooku a banováním.

Ok, ne všem musí být projev Hentai Corporation po chuti a není fér titulovat kvůli tomu publikum téhle akce burany. Pokud by někdo zasloužil facku, jsou to v první řadě pořadatelé. Za svůj amaterismus, aroganci a hlavně zbabělost si aspoň připustit, že tohle podělali na celé čáře právě oni.


Zpěvák z Hentai Corporation dostal pěstí



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení