Kytarista Korn Head se vyjádřil k sebevraždě Chestera Benningtona

Vydáno: 22.07.2017 09:06 - Kamila Ungerová

Ještě dlouho potrvá, než se nejen hudební svět vyrovná s tragickou smrtí fenomenálního muzikanta a frontmana Linkin Park Chestera Benningtona. Doufejme, že mu je tam nahoře po boku zpěváka Soundgarden a Audioslave Chrise Cornella, s nímž jej pojilo hluboké přátelské pouto, a v jehož den třiapadesátých narozenin si vzal život, už lépe.
Dle odborníků je přirozené, že v den narozenin, během Vánoc a dalších důležitých výročí či svátků pozůstalí intenzivněji prožívají ztrátů blízké, milované osoby. Zas a znovu si zpřítomňují den, kdy zemřela, a proto je podle mínění psychologů pravděpodobné, že Chester Bennington smrt Chrise Cornella právě v den jeho narozenin už neunesl. Na jeho fatálním jednání se možná podepsala i řada dalších traumat - mimo jiné sexuální zneužívání, kterému opakovaně čelil mezi sedmým a jedenáctým rokem věku. 

Stejně tak je lidské, že pozůstálí na nečekaný a tragický odchod blízké osoby reagují výbušně a rozhořčeně. Například jako kytarista Korn Brian Head Welch: "Upřímně, Chester byl můj starý kamarád, se kterým jsme se často potloukali a mám přátele, jež si s ním byli skutečně blízcí, ale tohle mě opravdu naštvalo! Jak mají tuhle zprávu sdělit svým dětem a fanouškům? Jsem z těch sebevražedných sraček znechucený. Potýkal jsem se s depresemi/duševním onemocněním, snnažím se chovat soucitně, ale je to těžké, když jsem naštvaný! Mám toho dost! Vykašlat se na své děti, fanoušky i život, to je zbabělá cesta ven!!!"

"Omlouvám se, vím, že se na tom mohly podílet léky nebo alkohol, zkrátka to stejně jako ostatním zpracovávám a domnívám že, máme podobné myšlenky a pocity."

"Pane, přijmi Chestera s otevřenou náročí a doveď ho, prosím, stejně jako jednou všechny z nás, zpátky k jeho rodině a přátelům. Vezmi jeho manželku i děti v tomto těžkém období na milost," dodal Brian Head Welch na svém facebookovém profilu. 






DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení