FOTO: Rock for People (den II) - metal zůstal nedoceněný

Vydáno: 06.07.2017 14:15 - Pali Hudák a Kamila Ungerová

Druhý full festivalový den na letišti v Hradci Králové přinesl horké sluneční paprsky, krátký vydatný déšť, ale i velké rozčarování, neboť jedné z největších hvězd letošního ročníku - americkým metalistům Mastodon - se nedostalo zrovna srdečného přivítání.
A zřejmě čtveřici z Atlanty, jež v březnu vydala neuvěřitelně výpravné album "Emperor of Sand", podpořilo, pokud nás pamět neklame, méně fans než vloni na festivalu Brutal Assault, kde vystupovali hned první den. Škoda veliká. Škoda pro tentokrát nenapravitelná. Jak kdyby osazenstvo Rock for People z valné většiny nedokázalo vrstevnatou hudbu a fantastický hráčský um docenit. Škoda.

Mnohonásobně intenzivnějšího i živelnějšího přivítání se dostalo dalšímu z headlinerů - Paramore. Krátce poté, co Hayley Williams vběhla na pódium se sice spustila vydatnější, jen pár minut trvající bouřka, ale požitek fans to zřejmě nenabouralo. Zpěvačka bezchybně intonovala, její rozjařené taneční kreace doplňovala pompézní světelné show - zadní část pódia byla vyplněna růžovými "světelnými sloupy", jež měnily svou tloušťku, do rytmu problikávaly a ve výsledku vlastně působily poutavěji, než výkon celých Paramore. Jejich show byla odvedena muzikantsky bezchybně, ovšem energii, kterou do svého výkonu vložili, už nedokázali z pódia spustit dál - ke svým fans. A tak možná nejedno srdce zůstalo nezasaženo.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení