FOTO: Rock For People - na velikosti pódia nezáleží

Vydáno: 05.07.2017 15:10 - Pali Hudák a Kamila Ungerová

Druhý festivalový den se na Rock For People nesl v duchu rozlučkového akustického setu brněnských Rattle Bucket, během něhož skalní fanoušci zamáčkli slzu. Jednu z hlavních stageí dokázali pořádně rozpálit blázniví Kontrust. Die Antwoord opakovaně vypadl zvuk. No, ještě že v tu dobu na malinkatém Jack Daniels pódiu řádili Novelists.
A právě zmiňovaní Pařížané Novelists, kteří ve své anglické výslovnosti rozkošně vynechávají písmeno H, sice vyfasovali svůj hrací čas až půl hodinu před půlnocí a museli volky nevolky soupeřit s neporovnatelně prostornější i hlasitější Rock For People stageí, na které v té době rozjížděli své světelné orgie Die Antwoord, ale ani toho se nezalekli. Nelehké výzvě se postavili čelem a do vroucích hloučků přítomných nacpali technický, agresivní metlacore, jež zaváněl prog metalem. Slast!

Rattle Bucket na ještě menší Cyklo stagei během svého odpoledního setlistu příliš neintonovali, ale i tak se s fans rozloučili se ctí. V tu samou dobu Zeller z Cocotte Minute na KB pódiu házel na les vzedmutých paží nafukovací člun, bezstarostně na něj naskočil a začal se plavit... Party jak se patří.

Největším překvapením druhého festivalého dne Rock for People ale byli rakouští crossoveři Kontrust, kteří si z části oblékli i své charakteristické kroje. Jejich set se ale hlavně vyznačoval pokorou, něuvěřitelným nasazením, drivem a hráčskou i pěveckou precizností. Víc takových interpretů. Víc crossoveru.





DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení