Spoil Engine: nejlepším palivem je křik

Vydáno: 04.07.2017 14:25 - Redakce

S metalovými bandami, které vede jako frontman zástupkyně něžného pohlaví, se roztrhl pytel. A další rostou jako po dešti. Mezi ty bezpochyby nejzajímavější patří v současnosti belgicko-nizozemská formace Spoil Engine.
Ústřední postavou i vizuální ozdobou je nepochybně zpěvačka Iris, jež navíc dokáže z hrdla vyloudit stěží uvěřitelný chropot. "Začala jsem chrochat do mikrofonu, když mi bylo 15. Dodnes nemám s hlasivkami problém," tvrdí. Aktuální songy Spoil Engine najdete na konci článku.

Ve skladbách Spoil Engine využívá Iris dvě techniky zpěvu. Proč? "Jsem především ráda, že můžu oba styly kombinovat. Asi bych nemohla být striktně orientovaný řvoun, to bych si možná urvala hlasivky, a na druhé straně jen čistý zpěv by mě taky moc dlouho nebavil. Naučila jsem se ve skladbách využívat dynamiku obou a moc mi to vyhovuje. Navíc jsem nedávno potkala hlasového poradce, který mi ještě více pomáhá v obou polohách. Myslím, že příští deska bude v tomto směru velice zajímavá a možná překvapivá."

Velký rozhovor se Spoil Engine najdete v červencovém čísle časopisu Spark. V prodeji od 30. 6. Elektronickou verzi můžete zakoupit tady.


Spoil Engine (Spark)

Spoil Engine - Doomed or Die

Spoil Engine - Disconnect







DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení