Rozum zvítězil nad hloupostí. Rock pod Kameňom bude pokračovat podle plánu

Vydáno: 02.07.2017 12:55 - Mates Krč

Před pár dny jsme vás informovali, že dva městští zastupitelé ve slovenském městě Snina požadují, aby se z náboženským důvodů město distancovalo od festivalu Rock pod Kameňom, neboť zde vystoupí "satanistické" skupiny Arch Enemy a Amorphis. Nakonec však zvítězil zdravý rozum.
Návrh byl naštěstí zamítnut. Zastupitelé Ján Čop a Peter Vološin se oháněli vyjádřením exorcisty, který ve svém vyjádření akci Rock pod Kameňom označil za neslučitelnou s křesťanstvím a návštěvu křesťanům nedoporučil.

"Každý se může svobodně rozhodnout, zda na akci dorazí, nebo ne. Rockový festival ukázal za 14 let existence svůj charakter," logicky zhodnotil radní Jaroslav Koco. Plnou podporu má festival i ze strany samotného primátora města Štefana Milovčíka: "Festival se může chllubit mezinárodním obsazením. Rozvíjí to cestovní ruch a turismus."

Vítězství zdravého rozumu si pochvaluje samozřejmě i zakladatel festivalu Marián Križánek a trochu nadlehčeně hovoří o svých odpůrcích: "Budu se za ty dva poslance modlit, aby jim bůh odpustil, protože jsou zmatení." Zároveň také na festival Čopa, Vološina i Degra pozval, aby poznali atmosféru a pochopili.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení