5 věcí, které jste (možná) nevěděli o Wednesday 13

Vydáno: 11.06.2017 10:55 - Lucie Mařanová

O hororovém králi Wednesdayovi teď uslyšíte všude. Nové album, nové klipy a dokonce koncert v ČR. Víte, o něm i něco víc? Že se Wednesday nejmenuje Wednesday, ale Joseph Poole, vám asi fakt říkat nemusíme. Mrkněte radši na pořádný zajímavosti!
1. Nerd Alert

Ke svým čtyřicátým narozeninám si Wednesday nadělil světelný meč z legendární ságy Star Wars. Není to však jen laciná plastová kopie z hračkářství, jedná se o na zakázku vyrobený kousek. Dlouho se rozmýšlel, jakou barvu si vybrat a nejspíš pro vás bude překvapením, že to není shitská červená. "Asi se budete zlobit, že jsem se nepřidal k temné straně, ale ta zelená... Ta mě oslovila, přijde mi fakt drsná," vysvětlil Wednesday. A ještě malý bonus - jeho oblíbená postava z tohoto světa je Han Solo.

2. Příběh krve a motorového oleje

Pokud by si měl Wednesday vybrat jeden jediný film, na který by mohl až dokonce svého života koukat, nebude váhat ani na vteřinu. Texaský masakr motorovou pilou z roku 1974 od režiséra Tobe Hoopera je pro něj životní láskou. Repliky umí přeříkat nejenom tak, jak jdou po sobě, ale dokonce i pozpátku. A s hlavními protagonisty se i osobně setkal. Film byl na tu dobu tak násilný, že byl označen za zvrácený a jeho promítání provázely značné protesty a zákazy. Přesto dosáhl neobyčejného úspěchu a nasadil trend obrovitých šílenců se zakrytou tváří.

3. Skvělý taktik

Wednesday je nepochybně geniální stratég. Jeho plán pro zombie apokalypsu je bezchybný a neprůstřelný, doslova. "Já bych se snědl. Fakt. Všichni by si říkala, o můj bože, co to ten týpek vyvádí, co to ksakru dělá? Já bych na to kašlal, a prostě se snědl. První sousto z mého těla bude patřit mně a ne žádnýmu zombiekovi!" popisuje svůj plán s velkým úsměvem na rtech. Ehm, takže poučení do budoucna - až nastane apokalypsa, Wednesdaye si do týmu neberte.

4. Milovník wrestlingu

V Americe tolik populární wrestling se nevyhnul ani Wednesdayovi. Dokonce si ho zamiloval natolik, že pokud by se měl prohodit na den s jakoukoliv osobou, vybral by si wrestlera Rica Flaira, 16násobného světového šampiona a miláčka davů. Prý si žije jako v bavlnce a chovají se k němu jak k členovi královské rodiny. Tenhle respekt se Wednesdayovi hodně zalíbil. Mezi jeho další oblíbence patří Dusty Rhodes, Ultimate Warrior a týmy The Rock N'Roll Express a Road Warriors.

5. Šťastný reunion?

Neuběhne snad žádný měsíc, aniž by se po internetu neobjevovaly články, že se Murderdolls dávají dohromady, a co si o tom Wednesday nebo Joey Jordison myslí. Wednesday obecně nevidí na reunionech nic špatného. Když se dali zpátky dohromady Misfits v čele s Glennem Danzigem, sám z toho měl ohromnou radost a pochvaloval si, jak jim to funguje. A jak tedy doopravdy vidí budoucnost Murderdolls: "Proč ne, nevidím žádný důvod, aby se to nestalo. Ale nečekejte nic brzo, já i Joey jsme teď šíleně zaneprázdnění, vidím to tak na rok 2019." Uvidíme, jak přesná tahle předpověď bude!

Čti rozhovor, který s Wednesdayem pořídili kolegové ze Sparku. Interview o hororech, vlastní řadě oblečení i líčení najdeš v červnovém čísle. Koupíš v každé dobré trafice nebo za pár kaček elektronicky tady. 5. listopadu se s Wednesdayem můžeš potkat osobně na koncertě v pražském Rock Café.


Wednesday 13 Spark


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení