Kdo nahradí Linkin Park?

Vydáno: 02.07.2017 10:10 - Kamil Dočkal

Úspěch, kterého dosáhli Linkin Park, se může opakovat jen hodně těžko. Na scéně se už ale několik let objevuje pár kapel, které mají slušně nakročeno, aby se staly neméně důležitými generačními legendami jako Chester a jeho banda.
Zde jsou naše tipy na čtyři kapely, které by v budoucnu při správně konstelaci hvězd mohly plápolající pochodeň po Linkinech převzít.

BRING ME THE HORIZON
šance 75%

Začínali na hranici deathcoru a metalcoru, postupem času hrany obrousili, začali výrazněji koketovat s elektronikou a Oli Sykes zásadně změnil svůj hlasový projev. Leckdo je v současnosti označuje za pop metal, ale změna stylu jim ukázala další možnosti hudebního růstu a otevřela dveře do pokojíčků milionů nových příznivců. BMTH navíc působí v poměrně stabilní sestavě, takže pokud se už Oli v budoucnu bude držet od drog dostatečně daleko, má formace z Sheffieldu momentálně nakročeno k titulu "generační kapela" víc než kdo jiný.

ASKING ALEXANDRIA
šance 60%

Přestože se zrodili o něco později než BMTH, v popularitě jim šlapou na paty. Zároveň jim vcelku ublížilo šachování s frontmany. Jedna část fandů považuje za nespravedlivé, jak se kapela zachovala při peprném odchodu Denise Stoffa, zatímco druhá půlka nadšeně uvítala návrat Dannyho Worsnopa. Přesto jsou pořád na velmi dobré cestě a nová deska po návratu Worsnopa je snad nejočekávanější nahrávkou v jejich historii.

ARCHITECTS
šance 55%

Po úmrtí Toma Searleho se fanoušci se skupiny semkli ještě více v jednu velkou podporující se rodinu. Při emotivním turné se často doháněli vzájemně k slzám a jsou si blíž než kdy dříve. Jejich podání metalcoru prošlo přirozenou evolucí, kdy se chvílemi laškovalo s elektronikou nebo podlazovaly kytary. Ovšem mainstreamový posluchač by si cestu k jejich pořád poměrně ostře vyhraněnému pojetí metalcoru hledal asi jen stěží. Dost možná jim to ale takhle bohatě stačí. Nač by se vnucovali jiným, když mají své oddané příznivce, kteří je dokáží podržet.

ENTER SHIKARI
šance 50%

Černý kůň závodu! Proč? V původní sestavě jim to od roku 2003 vydrželo dodnes. Za svůj mix post-hardcoru a metalcoru s elektronikou (někdy označováno za electronicore) si hned v úvodu kariéry vysloužili nejednu cenu za hudební inovaci. Vlastní vydavatelství Ambush Reality jim zajišťuje nezávaznost. Navíc nemají problém ani se setkáním s fanoušky před nebo po koncertu. Do mainstreamu možná mají hodně daleko, ale kdo jednou zavítá na jejich energií nabité vystoupení a neusmaží se tam ve vlastním potu, ten na ně pak už nedá dopustit.

O Linkin Park jsme ve velkém pětistránkovém článku psali v březnovém čísle Fakkera, kde najdete i plakát kapely. Časopis si za pár korun můžete pořídit i elektronicky, o papírový výtisk nám napište.

Linkin Park F!


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení