Smutné výročí: 7 let bez Paula Graye

Vydáno: 24.05.2017 15:05 - Lucie Mařanová

Uplynulo už sedm let, co se (nejen) metalový svět musí obejít bez basáka a zakládajícího člena Slipknot Paula Graye. Ať už je to však jakkoliv dlouho, symbol #2 bude s Paulem navždy spjatý! Se Slipknot muzikant natočil čtyři studiové desky.
Na basáka vzpomínají všichni jako na milého chlapíka, který nikdy neměl hvězdné manýry a byl neuvěřitelně přátelský a vždycky sršel energií. Co mu tedy podrazilo nohy? Smrtelný koktejl morfinu a léků. Nešlo však o sebevraždu, "jen" blbou kombinaci a dávkování.

Ať se Paul snažil, jak chtěl, vždycky ho to táhlo k drogám a nikdy se mu nepodařilo na delší dobu přestat. Do heroinové spirály spadl v roce 2003, při práci na albu „Vol. 3: The Subliminal Verses". Nakonec se vzchopil, když mu jeho životní partnerka a budoucí manželka Brenna dala ultimátum. Všechno vypadalo skvěle a basák na pódiu řádil jako šílený, ovšem poháněla jej pouze vlastní energie.

Pro všechny tak bylo překvapením, když se 24. května 2010 objevila zpráva o jeho smrti. V hotelovém pokoji ho našla právě Brenna, která byla v té době těhotná. Dělala si starosti, že se Paul nevrátil a vydala se ho tedy zkontrolovat. Její obavy se bohužel naplnily.



9 Unforgettable Paul Gray Slipknot Moments

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení