Hardcorová legenda Lvmen je zpět. Na Flédě představí novou desku

Vydáno: 29.05.2017 10:15 - Petr Adámek

Po sedmileté přestávce se na koncertní pódia vrací kultovní skupina Lvmen s novinkovým albem Mitgefangen - Mitgehangen. 11. června si ho na Flédě vychutnají příznivci post-rocku a post-hardcoru.
Novým albem Mitgefangen - Mitgehangen, které vychází na začátku června, pokračují Lvmen tam, kde jejich činnost před lety přerušila tragická smrt kytaristy, basáka a zpěváka kapely Dády. Dokládá to první zveřejněná skladba Lvmen XXII obsahující typické atributy jejich tvorby, mohutné instrumentální plochy prokládané naléhavými útržky mluveného slova a střídání drsné a kontemplativní hudby doplněné o cinematickou atmosféru.

Mitgefangen - Mitgehangen je pro kapelu, která bývá přirovnávána k Neurosis, Isis nebo Slint, pátá řadová deska. Lvmen poprvé vystoupili naživo v roce 1995 v legendárním pražském squatu Ladronka a ovlivnili celou generaci hardcorové a punkové muziky po roce 2000. Stejně jako všechna předchozí, i toto vychází u vydavatelství Day After Records, které dbá na vysokou grafickou úroveň desek. Koncert kapely úzce svázané s filmem bude jako vždy doprovázet filmová projekce.

Kapelu na Flédě podpoří black a sludge metaloví Nikander. Vstupenky jsou k dispozici v předprodeji od 210 Kč online přes portály GoOut, SMSticket či v Café Eleven a sídle Indies. Na místě vyjdou na 250 Kč.


Lvmen XXII



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení