Hudební svět vzdává hold Chrisu Cornellovi

Vydáno: 22.05.2017 14:50 - Kamila Ungerová

Od čtvrtka 18. května, kdy nevyhnutelnou tíhu lidské smrtelnosti připomněl zpěvák Soungarden a Audioslave Chris Cornell, si muzikanti po celém světě připomínají jeho odkaz.
Na sociálních sítích se k této ztrátě vyjádřil například kytarista Jimmy Page, zpěvák Alter Bridge Myles Kennedy či kytarista Black Sabbath Tonny Iommi. A na koncertech grungeové legendě vzdal hold mimo jiné Dave Mustaine se svými Megadeth.


Jimmy
Page (kytarista, zakládající člen Led Zeppelin) 
RIP Chris Cornell
Neuvěřitelně talentovaný 
Neuvěřitelně mladý
Neuvěřitelně chybějící 

Myles Kennedy (zpěvák Alter Bridge) 
Je smutné slyšet, že Chris Cornell odešel. Rozhodně byl jedním z nejdůležitějších a nejvlivnějších zpěváků a skladatelů současnosti. Jeho umělecká vize vymezila jedno hudební hnutí, které inspirovalo mnohé znás. Přitažlivost jeho odkazu nemůže být zveličována. Odpočívej v pokoji, brácho.

Tonny Iommi (kytarista Black Sabbath) 
Chris Cornell odešel v 52 letech, jaká škoda. Jeden z mých nejoblíbenějších zpěváků a báječný člověk. Tahle zpráva mě naprosto šokovala.  

Paul Stanley (kytarista Kiss)
Zpráva o smrti Chrise Cornella mě šokovala. Hudební ztráta. Jeste větší ztráta pro jeho rodinu, která ztratila otce a manžela. Odpočívej v pokoji. 

Dave Mustaine (zpěvák Megadeth)
Chris Cornell ze Soundgarden, můj přítel a přítel nás všech, dnes zemřel. Je to velice, velice smutné. Když jsem se to dozvěděl, rozesmutnilo mě to. Ztratili jsme jeden z nejkrásnějších hlasů v rockového historii. Ani nevím, co bych měl říct, a proto bych rád následující píseň věnoval vám, kamarádům, které máme tady v Tokiu. Jsme tu s vámi, máme vás rádi a rádi bychom oslavili Chrisův život. Nezpívám jako Chris, ani jsem nikdy tak nezpíval, ale teď jednu píseň zazpívám a pokud znáte slova, připojte se. Chrisi, mám tě rád, jednou tě potkám v nebi. Ta skladba se jmenuje "Outshined".



Megadeth - Outshined Chris Cornell Tribute



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení