VIDEO: Uběhlo 25 let od prvního koncertu Guns N' Roses v Praze

Vydáno: 20.05.2017 11:35 - Dominik Šidlo

20. května roku 1992 se Gáni v rámci Use Your Illusion World Tour usadili na Strahovském stadionu a s sebou si přivezli rockovou špičku v podobě Faith No More a Soundgarden. Dorazilo okolo padesáti tisíc diváků.
Jako by Guns N' Roses věděli, že se v Praze znovu ukáží až za dalších 14 let, protože učinili z této show jedinečnou a nezapomenutelnou podívanou. Nejen, že všichni z kapely si koncert maximálně užívali a skákali po pódiu jak radioaktivní rybičky, ale také zde zazněly raritní skladby, jako například "Estranged", která nebyla nijak často hranou skladbou, nebo "Don't Cry" v alternativní verzi, přičemž Praha je doteď kromě Inglewoodu jediným městem, které tuto verzi slyšelo. Už o rok později se Slash s Axlem na dlouhých 23 let rozešli... Video z akce včetně rozhovorů najdete na konci článku.

Za zmínku rozhodně stojí také předkapely, i když nazývat v dnešní době Soundgarden a Faith No More takto, zavání hříchem. A nezapomeňte, že pokud chcete zkouknout Axla, Slashe a spol., už 4. července se objeví na pražským Letňanech.


Pětistránkovou story o raketovém vzestupu Guns N' Roses, nečekané slávě, dramatickém rozchodu a opětovném shledání najdete v květnovém Fakkerovi.


Guns N' Roses F!


GUNS N ROSES,Faith No More,Soundgarden in Prague 20.5.1992 Use Your Illusion World Tour

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení