Eskimo Callboy: Chtěli bychom si zahrát v iglú anebo na ledové kře

Vydáno: 17.05.2017 18:05 - Kamila Ungerová

Proč se Eskimo Callboy rozhodli pojmenovat svou kapelu právě Eskimo Callboy? Vždyť proč by se chtěl někdo jmenovat "Poslíček Eskymáka? "Počkej, počkej, to nemá žádný podtext, nikdo z nás není poslíčkem," tvrdí v rozhovoru pro Fakkera. jeden ze zpěváků Kevin Ratajczak.
Kevine, tak jak to teda je s vaším názvem?

Když jsme rozjeli naši bývalou kapelu, složili jsme společně novou skladbu a chtěli jsme pro ni opravdu dobrý název... V té době náš baskytarista Daniel vyrazil s přáteli na party a společně vymýšleli ty nejstupidnější názvy kapel. Po několika pivech z něj vypadlo Eskimo Callboy. Tenhle nápad už samozřejmě nikdy nezapomněl, protože je neuvěřitelně praštěnej. V původním kapelním projektu jsme tedy onu novou píseň pojmenovali "Eskimo Callboy", a když jsme společně se Sushim v roce 2010 rozjeli naši nynější formaci, začalo opětovné kolečko hledání vhodné "kapelní značky". A v tu chvíli Daniel opět nadhodil svůj stupidní výmysl Eskimo Callboy, který jsme přijali. Pasuje k naší hudbě, která je slušně ujetá, svádí k paření, tak proč ne... Ještě jsme tedy o Danielově návrhu následně zhruba týden vážně uvažovali, a nakonec ho s definitivní platností přijali.

Když už je řeč o Eskymácích. Láká tě koncertování na nějakých hodně nevšedních místech - třeba v iglú anebo na ledové kře... I když na té byste bohužel nehráli jako první.

Vždycky jsme byli otevření novým a nevšedním místům, hlavně těm hodně ujetým, a právě iglú by mohlo být jedním z nich. Ten tvůj nápad se mi fakt zalíbil! Někde jsem viděl obrovské iglú, které je využíváno jako hotel.

A pak ještě existují ledové bary...

Jo. To mě taky láká. Jakmile nám nějaký pořadatel podobně praštěné koncertní místo nabídne, hned do toho půjdem!

Veselý a uvolněný rozhovor s Eskimo Callboy najdeš v květnovém Fakkerovi. Naživo můžeš kapelu zažít už začátkem července na festivalu Rock for People.


Eskimo Callboy F!


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení