AUDIO: Magna Carta Cartel s členy Ghost přicházejí po osmi letech s novou hudbou

Vydáno: 09.05.2017 10:30 - Mates Krč

Magna Carta Cartel je složená z členů, kteří před téměř desetiletím nechali vzniknout Ghost a proslavili se tak po celém světě. Zdá se, že některým začala stará kapela chybět a přichází po osmi letech s novou EP nahrávkou.
Málokdo přehlédl napjatou situaci v Ghost, kdy došlo k výměně celé sestavy a k následné žalobě zpěváka. S šokujícím odhalením své identity tehdy přišel bývalý kytarista Ghost Martin Persner: "Ahoj, jmenuji se Martin a byl jsem sedm let členem skupiny Ghost. Někteří mě znáte pod jménem Omega nebo Nameless Ghoul." A právě on přišel s oznámením, že Magna Carta Cartel ožívají. "Kdysi dávno existovala skupina Magna Carta Cartel. Ta se ubrala ke spánku před osmi lety, když vznikli Ghost. Poté opravdu nebyl na MCC čas. Teď se věci mění a je načase, aby se Magna Carta Cartel probudili."

A také se tak stalo. Zanedlouho na své facebookové stránce oznámili, že 5. května vyjde EP The Demon King, čítající pět skladeb. Přestože jeho jméno není nikdo uvedeno, je jasné, že i zde stojí za mikrofonem Tobias Forge alias Papa Emeritus. Přesto nečekejte nic, co znáte z Ghost. Možná s výjimkou skladby "He Is..." Hojně je zastoupena akustická kytara a z celé nahrávky působí naprosto pohodová atmosféra.

Magna Carta Cartel také ke každé skladbě doplnili krátký výklad, smysl a význam: Úvodní "The Demon King" je temný příběh zoufalství, půlnoční nekonečnou dálnicí vás provede "Sway", po otevřených pláních pekla projíždí "Turn", odpočívající v zamlženém milostném příběhu je "Jennifer" a na závěr vás v očistném plameni ke spánku přivede "Mayfire".


Velkou třístránkovou detektivní story o odhaleném tajemství pod maskami Ghost najdete v květnovém Fakkerovi. Na stáncích od 2. května.

Ghost F!



Magna Carta Cartel -The Demon King

Magna Carta Cartel - Sway

Magna Carta Cartel - Turn

Magna Carta Cartel - Jennifer

Magna Carta Cartel - Mayfire





DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení