Počátky Ghost? Žádná procházka růžovou zahradou!

Vydáno: 27.04.2017 10:05 - Mates Krč

Kdo mohl tušit, že tehdy ještě neznámá skupina Ghost, která v roce 2014 bez větších ovací vystoupila v Brně po boku Iron Maiden, vyhraje o dva roky později cenu Grammy? Kdo všechno jim však v rozkvětu házel klacky (a klády) pod nohy?
Parta kolem Papa Emerita stoupá bleskurychlým provrtáváním se do hlav fanouškům, neustálým růstem čísel v prodejních žebříčcích a v sledovanosti videí na youtube k pozici jedné z nejúspěšnějších metalových kapel dekády. Brzy to bude deset let, co Papa Emeritus napsal první píseň a započal éru této výjimečné skupiny. Nějaký pátek však trvalo, než si parta mohla začít užívat pocit slávy a uznání.

Nástrahy čekaly na všech stranách. Jedním z prvních problémů byly petice, kterými se znudění suchaři snažili zastavit jejich činnost. Následovala řada petic proti petici, což vlepilo pořádnou facku autorovi prvního pokusu. Nebyla to však jediná věc, která znepříjemňovala Ghost žití. Větší problém způsobily firmy, jež odmítaly vytvořit kapele obal alba a také řada sborů, které kvůli ďábelským námětům textů nechtěly připravené pasáže nazpívat.

Situaci nepomáhala ani vizáž a anonymita členů, neboť to tak odpůrci neměli vše na koho svézt. Přesto se Ghost podařilo dostat na vrchol.

Velkou třístránkovou detektivní story o odhaleném tajemství pod maskami Ghost najdete v květnovém Fakkerovi. Na stáncích od 2. května.

Ghost F!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení