Papa Emeritus: Nevytvořili jsme Ghost jako klasickou kapelu

Vydáno: 24.04.2017 14:45 - Mates Krč

"Zpěvák a náš bývalý přitel Tobias Forge se momentálně snaží bez našeho svolení přetvořit Ghost v sólový projekt s najatými hudebníky," zní jedna z prvních vět žaloby čtyřech bývalých členů kapely proti představiteli postavy Papy Emerita. Sám zpěvák však přichází se zcela odlišnou formulací příběhu...
Čerstvě byl zveřejněn rozhovor Tobiase Forgeho s francouzskou rádiovou stanicí Radio Metal, který těsně předcházel dlouho probírané žalobě. Zpěvák má na celou situaci zcela jiný názor než zbytek kapely.

Zpěvák byl dotázán, zda jsou členové pod smlouvou nuceni udržet anonymitu a tajemství skupiny. "No, začíná se zdát, že je to chyba. Řekněme, že žádna smlouva neexistuje, protože jsem si myslel, že jde o součást dohody. Takže prakticky nebyl zákaz odhalit svoji identitu."

Velký rozpor proti vyjádření ex-členů přišel na otázku ohledně konce roku 2016: "Nemohu vám říct celý příběh, ale bez zacházení do detailů mohu prozradit, že jsme nevytvořili Ghost jako skupinu. První sestava vznikla až po nahrání debutu a šlo jen o koncertní sestavu. A tato sestava se mnohokrát změnila. Pokud jste nás sledovali od vzniku v říjnu 2010, tak určitě vidíte, že došlo k řadě změn. A žádný z členů v sestavě, kteří byli v Ghost v listopadu loňského roku, nikdy nehráli na Opus Eponymous. Nikdy jsme kapelu nevytvořili. Například na deskách Opus Eponymous a Meliora je bubeník, který s námi nikdy živě nehrál."


Velký třístránkový článek o odhaleném tajemství pod maskami Ghost najdete v květnovém Fakkerovi.

Ghost F!






DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení