TOP 10 hlášek Davea Grohla

Vydáno: 25.06.2017 13:25 - Mates Krč

Od působení v Nirvaně až po hlavní slovo ve Foo Fighters si Dave Grohl prosekal cestičku k pozici jedné z nejznámějších a nejuznávanějších postav rockové scény. Za svou dlouhou kariéru ze sebe dokázal vypustit zajímavá moudra, chytrosti, ale i předem zcela neplánovaná slůvka. A my jsme vybrali těch deset úplně nejlepších frků!
1. Choďte do školy a neberte drogy, páč podívejte na mě, co se pak stane!

2. Když se chcete naučit bubnovat, nepotřebujete ani bubny. Já jsem se naučil třískat do polštářů tak silně, že to byl fakt strašnej hluk.

3. Nesmíte se podívat na plakát a říct: "Kurva, tohle nikdy nedokážu". Musíte se podívat na plakát a říct: "Kurva, tohle dokážu".

4. Vina je rakovina. Vina tě spoutá, mučí, zničí tě jako umělce. Je to černá zeď. Je to zloděj.

5. Je velký rozdíl mezi zamilováním se a zamilováním se do osoby a svatbou. Po svatbě se totiž zamilujete ještě víc.

6. Když jsem se připojil k Nirvaně, byl jsem páty nebo šestý bubeník. Nevím, jestli někdy měli bubeníka, s kterým by byli úplně spokojeni. Rozhodně to byli cizí lidé. Mimo hudbu mezi nimi nebylo žádné spojení.

7. Nikdy jsem toho nepotřeboval moc a nikdy jsem si nemyslel, že budu mít víc, než jsme měl. Výlet do Burger Kingu byl pro mě tou nejlepší věcí na světě. Ráj.

8. Protože se povídá o kravinách jako "Americký idol" a máme rozhlasové stanice, kde se pouští výhradně počítačová hudba, může se snadno zapomenout, že existují skupiny se skutečnými lidmi, kteří hrají na skutečné rockové nástroje.

9. Kdyby neexistovali The Beatles, nikdy bych nebyl hudebníkem.

10. Často se vzbudím po pěti hodinách spánku, potože cítím, že ztrácím čas. Prostě sedím a přemýšlím, co můžu dělat dál.

Bonus: "Myslím, že jsem si právě zlomil nohu." - Dave Grohl po neúspěšném skoku z pódia v Gothenburgu v roce 2015.


Foo Fighters vystoupí 27. června v pražské O2 Areně, kde jim budou předskakovat budou stoner-metaloví Red Fang. Vstupenky jsou ještě k dispozici, tak neváhejte a v síti Ticketportal si je zakupte. Do neděle 25.6. 20:00 je navíc můžete vyhrát v naší soutěži na Facebooku.


Plakát Davea Grohla najdete v červnovém čísle Fakkera.

Foo Fighters poster

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení