Myrkur interview: Vítejte v mé noční můře II.

Vydáno: 21.04.2017 08:10 - Lucie Mařanová

Amalie Bruun nám prozradila dalších pár střípků ohledně nového alba. Všechno je to ještě top secret, ale už teď to vypadá na prvotřídní blackové album s folkovým nádechem.
V jakém studiu nahráváš? Držíš se domácí skandinávské půdy?

Jojo, studio je v Kodani, části se ale nahrávali v Seattlu, kde bydlí producent alba Randall Dunn. Začali jsme tedy v Dánsku a pustili se do všech folkových a poetických částí.

Máš velké plány pro tour podporující novou desku?

Rozhodně! Bude velké tour a vrátím se zas do USA, na to se hodně těším. Mám docela problém s létáním na velké vzdálenosti, ale doufám, že se podívám i do exotičtějších destinací, jako je Jižní Amerika nebo Asie. Už jsem musela pár takových nabídek kvůli mému odporu k dlouhým letům odmítnout.

Jaké nástroje můžeme na nové desce čekat? Kromě těch klasických jako je kytara, bicí a basa...

Piáno, housle... Spoustu starých skandinávských folkových nástrojů jako je nyckelharpa a lyra, hodně z nich se pohybuje v podobných tóninách, takže tvoří takové malé folkové univerzum napříč deskou.

Uvažovala si o zakomponování pasteveckých volání do desky, jak ses nakonec rozhodla? Najdeme je tam?

Jo, rozhodně tam kulning je, hodí se na začátky písní, navozuje to skvělou atmosféru. Chtěla jsem, aby z desky čišel pocit velkého volného prostoru, ne v budově nebo městě, ale v přírodě. Přijde mi, že přesně tohohle jsem díky pasteveckému volání dosáhla.


Ancient herding call (kulning)

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení