Myrkur interview: Vítejte v mé noční můře I.

Vydáno: 17.04.2017 12:30 - Lucie Mařanová

Právě v těchto dnech dokončuje Amalie Bruun nové album svého one-woman projektu Myrkur, které vyjde na podzim u Relapse Records. Podle hlavního tématu desky se máme opravdu na co těšit!
Amalie, budeš nahrávat nějakou část alba opět na zajímavém místě? V hrobce? V kostele?

Nech mě přemýšlet... hmm... Asi ani ne, část byla nahrána na chodbě, protože to mělo fakt dobrý zvuk. Nesoustředila jsem se tolik na lokaci jako u minulé desky. Ale texty a pár demíček jsem skládala a nahrávala na neobvyklých místech, hlavně v lese.

Má album nějaký společný motiv?

Celé je o mých nočních můrách, takže texty se mi v hlavě tvořily, sotva jsem se probudila z nějakého takového snu. Sepsala jsem si všechny možné myšlenky, co se k tomu teroru pojily, špatné věci, co se staly během noci.

Vypadá to, že se ti zdá opravdu hodně nočních můr.

Ano, to opravdu ano. Nikdy se mi nepodařilo je odehnat nebo aspoň zmírnit, tak jsem si prostě řekla, že z nich udělám album, třeba mi to pomůže. Trochu se s nimi skamarádím, budou konečně k něčemu užitečné. (smích)

Také ses objevila v novém songu norských blackmetalistů Nidingr. Jak se ti s nimi spolupracovalo?

Byla to zábava, jsme velmi dobří přátelé. Jejich nová deska je skvělá, opravdu hodně se mi líbí. I když je to odlišné od mojí tvorby, pořád je to temné a severské.

Můžeme čekat na tvé nové desce na oplátku spolupráci s nimi?

Rozhodně tam určitá spolupráce je, ale zatím nemůžu říct víc, i když bych moc ráda chtěla, tak v labelu by se mě asi moc radost neměli. (smích) Na desce je také duet s další zpěvačkou.

Druhou část interview s Myrkur zveřejníme v pátek 21. dubna.


Nidingr feat. Myrkur - Naglfar Is Loosed


 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení