System of a Down: koncert jako pomsta vrahům svých bližních

Vydáno: 06.04.2017 23:40 - Petr Adámek

Historicky první vystoupení v "domovské" Arménii odehráli System of a Down více než dvacet let po svém vzniku. Dnem D se stal 23. duben 2015, kdy dorazili na náměstí v hlavním městě Jerevan v rámci turné Wake Up The Souls Tour.
Dvouhodinová show byla živě přenášena na Youtube a na místě ji sledovalo přes třicet tisíc fanoušků. A proč zrovna 23. 4. 2015? Právě tento den si Arménie připomněla stoleté výročí od počátku krvavé genocidy...

Serj Tankian se o dojmy z koncertu podělil v krátkém blogu. "Vystoupení při příležitosti 100. výročí arménské genocidy bylo opravdu elektrizující. Bylo to emocionální. Všichni jsme byli před vystoupením trochu nervózní, protože System of a Down předtím v Arménii nikdy nehráli. Na tohle turné jsme vyrazili právě proto, abychom vyvolali pozornost k téhle události a zkusili dosáhnout spravedlnosti. Předtím, než jsem šel na jeviště, jsem přemýšlel o mých prarodičích, kteří genocidu přežili. Naše vystoupení bylo poctou jejich záchrany. Daron na začátku show řekl: 'Tohle není jen rokenrolová show. Je to pomsta vrahům.' Přišlo mi to dojemné. Jsme pořád tady. Jsme stále naživu. Byl to velký okamžik, určitě jeden z nejpamátnějších koncertů, jaký jsme kdy odehráli."

Vydejte se po stopách boje za napravení dávných křivd, o němž SOAD nejen zpívají, ale hlavně jím sami žijí. Na začátku toho všeho bylo 1,5 milionu mrtvých Arménů… Čtěte v dubnovém Fakkerovi.


System of a Down F!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení