Chester Bennington z Linkin Park: Vlastně mám pop opravdu rád

Vydáno: 22.03.2017 09:45 - Mates Krč

Málokterého skalního fanouška nechaly úvodní singly "Heavy" a "Battle Symphony" z chytané desky v klidu. Jak však říká Chester, nezáleží na žánru, ale na tom, zda je hudba dobrá či nikoliv. Linkini se nechtějí zaseknout na jednom místě, berme to tak.
Chester v rozhovoru pro RockSound vysvětlil svou touhu zkoušet nové věci a prohlásil, že skupina píše opravdu zajímavé popové písně. "Před vydáním The Hunting Party se nás Mike snažil otestovat několika otázkami. 'Hej, co byste řekli na to, kdybych přišel s nápadem, že... uděláme spolupráci Katy Perry nebo Kelly Clarkson?' A mně se to zalíbilo. Vlastně mám pop opravdu rád," vzpomíná Bennington. "Byl to jen test, aby zjistil, jestli bychom souhlasili. A já z toho neměl pocit, že bych chtěl zvracet."

Singly z desky One More Light zastihly fanoušky dost nepřipravené. Není to ale samozřejmě poprvé, co se Linkini odvrací od původní tvorby. Vše začalo už albem Minutes to Midnight z roku 2007. "Pokud jsou skladby skvělé, mělo by to být to nepodstatnější, na čem záleží. Cítíme se teď mnohem kreativnější. Nezáleží na hudebním žánru. Tohle je něco, co zalilo naše srdce vášní."

Zpěvák si samozřejmě uvědomuje, že riskantním tahem mohou přijít o část fanouškovské základny. "Jsme si jisti, že pro některé to může být obrovský šok. Víme, že se mnoho lidí bude ptát na otázky jako: 'Co to sakra je? Kdo to je?' A také je nám jasné, že se fanoušci budu ptát sami sebe na otázku 'Co se to s nimi kurva stalo?'. 

Deska One More Light vyjde už 19. května.


Velký pětistránkový text o Linkin Park o jejich know-how, jak se dostat na úplný vrchol, a taktéž plakát kapely najdete v březnovém Fakkerovi. Už 11. června můžete kapelu vidět naživo na Aerodrome festivalu v Praze.

Linkin Park F!



Battle Symphony (Official Lyric Video) - Linkin Park



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení