Marilyne žiješ? Díl druhý: pátrání a fanfiction

Vydáno: 13.03.2017 14:20 - Michaela Wallischová

Pokud se považujete za fans Marilyna Mansona, tedy jakési spojky mezi peklem a Zemí, jistě jste postřehli velkou záhadu ohledně (ne)vydání alba Say10. Album nevyšlo v den, kdy vyjít mělo, tedy 14. února, ani o den, ani o týden později, ani o měsíc...
Žádné oficiální vyjádření, žádné informace, jen hromada otázek množících se v hlavách fanoušků. Ale žijeme v době, kdy každý píše své pocity a myšlenky na internet. Takže nám nezbylo nic jiného, než si uvařit silné kafe, vykapat oči svěcenou vodou, zkontrolovat připojení k internetu a vrhnout se do světa tweetů, postů, komentářů a fanfiction.

Nejprve upozornění! Tento článek není produktem stalkování. Informace na internetu jsou veřejné, tudíž nasr*t, zákone o stalkingu. Takže. Záhada ohlášeného data releasu: samotný termín údajného vydání desky dosti zavání neplechou. To proto, že 14. února bylo úterý, ale podle nového zvyku vycházejí desky v pátek. I když je pravda, že Marilyn vzdoruje mnoha konvencím, tak proč by dodržoval zrovna tento zvyk.
Duch Wiki: Wikipedie, zdroj vědomostí, odpovědí do testů a faktů. Stránka s informacemi o Say10 na wiki už nějakou tu dobu existuje. Ale je nezvykle často editována, dokonce i třikrát denně. Není náhodou, že je editována ta část, kde by mělo být uvedeno datum vydání. Jeden čas zde byl uveřejněn červenec 2017, ale zdroj odkazoval na článek z roku 2016, kde žádná taková zpráva nebyla. Je snad wiki posedlá duchem, co stráží celou záhadu?

Zahraniční weby: Loudwire, Kerrang!, Alternative Press. Nikde nic. To je na celou událost nasazeno informační embargo? Protože jediná informace, která by se dala považovat za oficiální, pochází od Tylera Shieldse. A ta zní: Na albu se pracuje, tak mě nebombardujete otázkami, kde je.

Konečně fanfiction: Pravdou je, že pátrání nepřineslo žádné vysvětlení. Spíše vyvolalo ještě více otázek. Ale někteří fanoušci mají o tom co se děje celkem jisto. Například mnoho z nich nemá pochyby o tom, že za vším stojí Donald Trump, který nechal Marilyna zabít kvůli jeho videoklipu "Say10", kde Trumpíkovi řeže hlavu. Další parta je toho názoru, že si z nás Manson prostě vystřelil a žádné album se nekoná. A někteří dokonce tvrdí, že se zabil, aby všechny naštval.

Těžko říct, čemu věřit, přece jenom si musíme přiznat, že když jde o Marilyna, nemůžeme si být ničím jisti. A i když je to nervy drásající, je to zároveň to, co ho dělá jedinečným. Ale pokud je něco pravdivého na teorii Trump Zabiják, tak máš, Donalde, průser!


Marilyn Manson - Deep Six (Explicit)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení