Problémy se sny, spánková paralýza. Chelsea Wolfe v Česku opět probudí své démony

Vydáno: 13.03.2017 10:20 - Petr Adámek

Na konci dubna, konkrétně 26.4. do pražského Futura se k nám vrátí americká skladatelka a písničkářka Chelsea Wolfe. Jedná se o její šestou návštěvu ČR. Naposledy se ukázala vloni v srpnu na festivalu Brutal Assault v Jaroměři.
Na svém kontě má Chelsea Wolfe pět dlouhohrajících desek, poslední z nich Abyss, vyšla v roce 2015. Jedná se o její zatím nejhutnější a nejhlasitější album, které můžeme charakterizovat jako vyvážený mix elektroniky a doom metalu.
"Problémy se sny a spánkem mě pronásledují celý život," komentuje Chelsea Wolfe hlavní inspiraci stojící za její hudbou. Ta popisuje momenty, kdy spánek namísto vytouženého odpočinku a úniku před nelítostnou denní realitou nabízí pouze neklidné snění a paralýzu. Na Abyss se Chelsea Wolfe podařilo opět o něco lépe otisknout bitvu člověka zmítaného mezi frustrujícím denním životem a jen zdánlivě klidnějším spánkem a album je tak jasným důkazem, proč se z ní stala jedna z nejzajímavějších skladatelek tohoto desetiletí.

Support obstará Wear Your Wounds, projekt frontmana Converge Jacoba Bannona. Vstupenky jsou k dispozici v předprodeji za 460 Kč, na místě vyjdou na rovných 500 Kč.


Chelsea Wolfe poster

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení