Twenty One Pilots zachraňují životy

Vydáno: 25.02.2017 06:09 - Dominik Šidlo

Hudba dohrála, ceny byly rozdány. Předávání cen Grammy za sebou nechalo stopu, na kterou jen tak někdo nezapomene. Twenty One Pilots byli možná podle porotců hudebních cen Grammy překonáni Davidem Bowiem, přesto však zachraňují a mění životy po celém světě.
Fanynka Emily Carter do metalového magazínu Kerrang! napsala o svém vztahu k této novodobé kapele. Prohlásila, že nikdy neslyšela emotivnější a procítěnejší hudbu, než je právě duo Tyler Joseph a Josh Dun. Celý článek pojednává o vztahu kapely s fanoušky a o jejich schopnosti předat naději i emoce dál. Jistě, jsou tu spousty kapel, které vám rozevřou srdce a narvou do něj všechnu zlost, lásku, agresi, smutek a další pocity, ale ToP jsou jedineční právě v tom ohledu, že si je rád pustí lecjaký fanoušek populární hudby stejně jako věrný metalista nebo hip-hoper. Koneckonců texty typu "Tohle není rap / tohle není hip-hop / je to jen další pokus zastavit ty hlasy" mají skutečně něco do sebe a je jimi nasáklý každý milimetr tvorby této dvojice.

Na první dojem by mohli připomínat například Linkin Park, kteří experimentují se žánry a stejně jsou oblíbení u všech věkových kategorií. Twenty One Pilots možná nezískali cenu Grammy, přesto však naplňují nejedno lidské srdce, ať už otevřené vší hudbě, nebo metalové či rapové. O tom má přece hudbá být. Má vyjadřovat emoce a donutit lidi nad ní přemýšlet a uchovat ji v sobě.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení