Marduk pod hrozbou útoku zrušili koncert

Vydáno: 21.02.2017 13:05 - Mates Krč

V doprovodu americké death metalové skupiny Incantation se Marduk vypravili na tour po USA. Poklidné koncertování narušily zjevům antifašistické organizace, které vyhrožovaly napadením vystoupení v Oaklandu. Za výhružkami údajně stojí nacistická povaha textů Marduk a vazba členů na neonacistické organizace.
Marduk prosluli svým radikálním postojem ke křesťanství. Už první demo "Fuck Me Jesus" hovoří za své. Ve své minulosti se také nebáli vrátit k nejtemnějším událostem historie. Dalším častým námětem textů je válka, Třetí říše a v neposlední řadě smrt.

Antifašistická organizace Bay Area svůj postoj vysvětlila na své facebookové stránce. Vadí jim, že se Marduk ve svých textech často vracejí do doby druhé světové války a dokonce ke konkrétním historickým událostem, kterými jsou například texty skladeb "The Hangman of Prague" nebo "Night of Long Knives". K dalším důvodům prý patří to, že jeden z členů těchto strašáků sdílel domácnost s nechvalně proslulou legendou black metalu Vargem Vikernesem, který v krvavé době Mayhem 23 bodnými ranami zavraždil svého spoluhráče Euronyma. Zastavili se však i u Incantation, u kterých zmiňují dvacet let starou vazbu bývalého zpěváka na neonacistickou organizaci.

Pouhých 11 hodin před začátkem koncertu v Oaklandu byli pořadatelé nuceni vydat následující prohlášení: "Několik posledních dní jsme pročítali rozhovory Marduk za uplynulých dvacet let a nikde jsme nenašli zmínku o tom, že by členové skupiny byli rasisti nebo nacisti. Zároveň však nechceme vystavit pořadatele, ochranku a fanoušky nebezpečí. Takže v zájmu bezpečnosti jsme se rozhodli vystoupení zrušit."

Oaklandská policie k situaci pouze doplnila, že všem fanouškům bude v místě nákupu vráceno vstupné.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení