The Dillinger Escape Plan: Jak to bylo s kálením na pódiu

Vydáno: 17.02.2017 16:45 - Petr Adámek

The Dillinger Escape Plan provází pověst totálních šílenců, kteří jsou na stagei schopní prakticky čehokoliv. Asi úplně nejšílenější kousek předvedl na festivalu v britském Readingu v roce 2003. Zavzpomínali jsme s hlavním aktérem celého incidentu Gregem.
Gregu, vysrat se na pódiu jednoho z nejslavnějších festivalů na světě do pytlíku a hodit ho z pódia do davu, to chce koule...

Víš, někdy je prostě dobrý udělat něco, co na vteřinku lidi vyprovokuje, abys upoutal jejich pozornost. Podstatné je, jestli v tu chvíli chceš někoho upoutat, čímž zároveň vše skončí, nebo jde o něco hlubšího. Existoval tady shock rock, který byl ale úplně prázdný. Na druhou stranu ale můžeš lidi vyprovokovat a zároveň jim tím otevřít nové prostory nebo jim předat nějakou myšlenku, či dokonce poslání.

Vzpomeneš si ještě, co se tam tenkrát odehrálo?

Tenkrát jsme tam hráli poprvé a zároveň šlo o naší první akci pro takhle velkou skupinu lidí. Všimnul jsem si, že spousta lidí sedí na zemi, hodně z nich polehávalo hrozně daleko a prostě nedávali pozor. V tu chvíli musíš něco udělat. Něco, čím připoutáš pozornost. Kapely mají často k tomuhle účelu velké produkce s obrovskými ohni, ale na to vše jsou diváci zvyklí. Na co zvyklí nejsou, to je lidská bytost, která se vysere na pódiu. To je prostě jasný prostředek, jak získat pozornost.



Velký rozhovor s Gregem Puciatem o důvodu konci kapely, dalších plánech, zraněních i někdejším kálení na pódiu najdete na dvoustraně v únorovém Fakkerovi. O termínu náhradního koncertu v Praze se jedná.


The Dillinger Escape Plan F!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení