5 nejhrozivějších zranění The Dillinger Escape Plan

Vydáno: 19.02.2017 10:55 - Mates Krč

Bohužel jde o aktuální téma, které přímo zasáhlo nejen Prahu, ale celou Evropu. Informace o havárii, která oblétla světem před pár dny, rozhodně není jediná bolavá událost, která se členům The Dillinger Escape Plan přihodila. Koukněte na pět nejnepříjemnějších a nejbolavějších zranění historie skupiny.
1. Hraju s kulkou v hlavě. No a co?

Když se v roce 1992 vracel budoucí (a dnes již bývalý) basák Jeff Wood z party, byl ve svém autě střelen do hlavy. Přestože se ze zranění zotavil, část kulky mu v hlavě zůstala dodnes a od základu ho jako člověka změnila. Když v roce 1999 nahradil na postu baskytaristy Adama Dolla, vypadalo to, že mu The Dillinger Escape Plan pomohou utéct před negativním myšlením. O dva roky později však ve skupině skončil. Nikdy to nebylo vyřčeno přímo, ale povídá se, že se na odchodu podepsal jeho horšící se stav.

2. Status: Zubař nutný!

Greg Puciato v roce 2001 nahradil na postu zpěváka Dimitriho Minakakise a byl přivítan opravdu královsky. Když s Dillingerama vyrazil na svou první tour, na jednom z koncertů ho kolega praštil kytarou tak šikovně, že mu vyrazil zub. Zpěvák samozřejmě nebyl schopen zpívat a musel se okamžitě odebrat k zubaři.

3. Už mám z těch nervů nervy...

Koncem roku 2004 si Brian Benoit přehnaným hraním na kytaru poškodil na levé ruce nervy, a tak byl se strunnými nástroji amen. Zpočátku se sice snažil hrát na klávesy a pracoval s efekty, ale po několika vystoupeních v roce 2005 zjistil, že už není schopný ve vystupování pokračovat.

4. Siláctví se nevyplácí

Dalším šikulou je kytarista a zakladatel skupiny Ben Weinman. Ten si dokázal na vystoupení v Anaheimu zlomit krční obratel, a tak musel podstoupit na operaci. Aby toho nebylo málo, na jiném vystoupení si poranil rameno, ale pokračoval dál i přes zranění. Stav ramene se samozřejmě zhoršil a to natolik, že si Ben opět potykal se skalpelem, jehož řádění ho stálo více než 30 000$.

5. Zatracený řidič kamionu

Tuto větu si zřejmě v posledních dnech opakuje každý český a evropský fanoušek, který se chystal na některý z koncertů The Dillinger Escape Plan v rámci jejich (ne)aktuálního turné. Kapela v osudnou neděli 12. ledna právě jela na koncert do Krakova, ale už nedojela... Do jejich tourbusu totiž napálil truck, který zničil veškeré důležité vybavení, ale především zranil 13 členů posádky, kteří stále ještě neopustili nemocnici. Současný zdravotní stav členů The Dillinger Escape Plan zatím není známý.


Velký rozhovor s Gregem Puciatem o důvodu konci kapely, dalších plánech, zraněních i někdejším kálení na pódiu najdete na dvoustraně v únorovém Fakkerovi. O termínu náhradního koncertu v Praze se jedná.


The Dillinger Escape Plan F!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení