Na Rock for People připlouvají další kapely

Vydáno: 23.02.2017 22:10 - Dominik Šidlo

Sezóna pomalu začíná, plánují se koncerty, festivaly a k nám - hudebním fanouškům - přicházejí další a další radostné zprávy. Konkrétně byla v posledních dnech zveřejněna hned pětice kapel, které vystoupí na letošním ročníku festivalu Rock for People.
Po loňském nášlapu je těžké říct, zda ho line-up tohoto roku překoná, ale rozhodně se o to pokusí. Dámy a pánové, přivítejme u nás Eskimo Callboy, Novelists, Imminence, Deez Nuts a Tagada Jones.

Německé disco-coristy Eskimo Callboy nemusíme příliš představovat. Vloni se v našich končinách objevili hned dvakrát a pokaždé se jednalo o brutální nálož metalcoru i diskotékových tónu, při kterých nedokážete nehybně stát, i když je uslyšíte poprvé.

Poměrně mladí Novelists, kteří se ve Francii spojili teprve před čtyřmi lety, přivezou do Hradce Králové nekompromisní, progresivní metal. Toho na svou debutovou desku Souvenirs (2015) vtěsnali víc než dost.

Švédská partička Imminence, jež vznikla v roce 2010, v sobě spojuje prvky post-hardcoru, metalcoru i alternativního rocku a na Rock for People zřejmě představí i svou novou desku This Is Goodbye, jíž zanedlouho vydá prostřednictvím nahrávací společnosti Nuclear Blast. 

Deez Nuts jsou tvrdí hardcoristé, kteří vám svoji nemilosrdnou hudbu narvou do chřtánu tak brutálně, že se z toho budete vzpamatovávat ještě dlouho. Po rozpadu australské skupiny I Killed The Prom Queen se totiž jejich tehdejší bubeník JJ Peters rozhodl vydat vlastní cestou punku, hip-hopu a hardcoru, a právě proto se dnes můžeme bavit tvorbou Deez Nuts. "V Evropě je publikum věrný, když si tě takovej fanoušek jednou najde, sleduje tě pak třeba devět let, jinde na světě je to jinak. Proto se do Evropy strašně těšíme!" oznámil sám bubeník. Ostatně my se na Deez Nuts těšíme taky.
 
Ze západu k nám přijedou další bořiči hardcore-punkových hranic. Francouzi Tagada Jones už mají za sebou notnou dávku koncertů po celém světě. Existují už přes 20 let a za tu dobu stihli vydat už 10 alb. Rozhodně o hodně přijdete, pokud si je necháte ujít.
 
Už jen díky těmto jménům stojí Rock for People za návštěvu, takže neváhejte a nezapomeňte - hardcore in heart! Festival se uskuteční ve dnech 4. - 6. července na letišti v Hradci Králové. 

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení