5 věcí, které jste (možná) nevěděli o Epice

Vydáno: 05.02.2017 13:15 - Dominik Šidlo

Nizozemská symphonic metalová sestava Epica s překrásnou Simone Simons v čele dozajista patří k jedněm z nejlépe znějících female-fronted kapelám Evropy, ne-li světa. Pojďte s námi nyní nahlédnout do zákulisí bandy okolo půvabné zrzky.
1. Morfeus na scéně

Poslední album kapely The Holographic Principle, které vyšlo vloni, je inspirováno příběhem a myšlenkou filmu Matrix. Pohrává si s možností, že celý svět je vlastně fiktivní, a skutečnost je našim očím skryta. Jedna píseň z tohoto alba je také písní přímo Matrixem inspirovanou a asi vás nepřekvapí, že se jmenuje "Beyond The Matrix".

2. Pyžamová ženská

Nejlepší činností, jak relaxovat po odehraných koncertech a během tour, je podle Simone jednoznačně pyžamová party. Pět minut po vystoupeních je prý už navlečená v pyžamu a připravená odpočívat. Naopak Mark Jansen kvůli adrenalinu nemůže bezprostředně po show spát, proto chodívá s přáteli a skupinou ještě chvíli ven. "A to je pro mě ideální, můžu sama ležet v tourbusu a koukat na filmy," komentuje Simone.

3. Epickej fesťák

Každej metalovej fanda už snad slyšel o akcích, jako jsou například "Ozzfest" nebo "Knotfest". Toto jsou festivaly, které pořádají samy kapely (v těchto případech překvapivě Ozzy Osbourne a Slipknot) v různých státech a pak jim samy headlinují. Fesťák tohoto typu si rozhodli zorganizovat i Epičáci, a sice jeden v domovském Nizozemí a druhý v jižní Americe, konkrétně v Brazílii. Nejedná se přitom o nijak malé akce, společně s Epicou tam hrály desítky dalších kapel se zvučnými jmény, např. Xandria, The Agonist či Fleshgod Apocalypse.

4. Budiž světlo!

Letošní únorové tour s kapelou Powerwolf mělo být jedním z vizuálně nejpůsobivějších, jak sám Mark Jansen oznámil. Jedním z prvků, který se o to měl postarat, byla nová světla, jejichž vymakanost nelze lidským okem poměřit, a asi proto jsou pod dohledem FBI. "Do Velké Británie s sebou vezmeme nový světla, který jsou stále pod ochranou FBI. Už jsme viděli prototypy, ale jsme první kapela, která je vezme na tour. A vypadají fakt úžasně!" Na záznamech z koncertu v Londýně tahle světla uvidíte, takže mrkněte na YouTube!

5. I'm a barbie girl!

Simone má velkou zálibu v líčení nejen sebe sama, ale také svých přátel a členů kapely. V dřivějších letech se často bavila tím, že bývalému basákovi kapely Yvesu Hutsovi ve spánku napudrovala obličej, namalovala linky nebo provedla další podobné zlomyslnosti. Yves jí to oplácel tím, že ji během tour ráno vtrhnul do pokoje a klaksonem ji probudil. No, toto jednoznačně potvrzuje teorii o utlačování basáků v kapelách.


Velký dvoustránkový rozhovor se Simone Simons o jejích fíglech v líčení i o jídle najdeš v únorovém Fakkerovi. Sleduj i nový projekt Metal make-up.


Epica F!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení