Simone Simons (Epica): Čokoládu omezuju, ale někdy sním celé balení brambůrků

Vydáno: 01.02.2017 15:40 - Kamila Ungerová

Simone Simons můžete znát jako zpěvačku symfoniků Epica a také jako metalovou beauty blogerku. Kromě toho se ale na svém blogu věnuje i kulinářství. Prostě renesanční člověk. Právě na jídlo a vaření jsme se zeptali přímo Simone.
Kapela s sebou na turné vozí mixér, v tourbuse máte malou kuchyňku včetně malého kontaktního grilu. Vaříte si během turné každý den?

Občas snídaně, jindy zas jen večeře. Záleží, kolik máme času. Nemohu ale připravit nic vydatnějšího, neboť jsem limitována spotřebiči i velikostí kuchyně. Pořadatelé nám v backstagi před každým koncertem přichystají koš s ovocem, který si odnášíme do tour busu a později z něj připravujeme čerstvé šťávy. Kluci s výjimkou kytaristy Marka jedí prakticky neustále banány, ale jinak ovoci příliš nedají. Zejména bubeníka Ariëna musím k vypití smoothie doslova přinutit. Nejraději by do sebe klopil výhradně pivo a barbecue brambůrky. Domnívám se, že každý by měl dodržovat jisté zásady zdravého stravování a dopřát si alespoň ovoce a zeleninu.
Náš americký tour manažer je velký sportovec, který dbá na životosprávu, a tak je nadšený vždy, když připravím zdravé palačinky. Vedle toho vařím jídla z vajec a zeleniny, což je příjemná změna... V Americe jíme pizzu a zase jen pizzu, která časem leze i ušima. Sem tam ji proložíme hamburgery, které mám fakt ráda, ale po pár dnech mě chuť přejde a nechci restauraci ani vidět. Proto jsem vlastně začala v tour buse vařit.

Přepadá tě po konzumaci nezdravého jídla nutkavá potřeba jít si zaběhat nebo navštívit posilovnu?

Na tohle jsem příliš líná. (smích) Sladké se ale snažím omezovat a rozhodně ho nejím tolik, jako dřív. Někdy ale zkrátka přicházejí záchvaty, během kterých sním celé balení brambůrků...

A vedle toho ještě miluješ čokoládu.

Přesně tak. Čokoládu máme s Vincentem (zpěvaččin tříletý syn, pozn. redakce) rádi ve všech podobách. On zbožňuje čokoládová vajíčka s překvapením. Namísto hračky ho ale spíš zajímá čokoláda. Osobně pak nesnáším pralinky s náplní z alkoholu.


Velký dvoustránkový rozhovor se Simone Simons o jídle a hlavně o jejích fíglech v líčení najdeš v únorovém Fakkerovi. Sleduj i nový projekt Metal make-up.


Epica F!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení