Femme Fatale (I.): Courtney Love - Láska prochází hlavní brokovnice

Vydáno: 19.01.2017 15:55 - Redakce

Courtney Love nejdřív pracovala jako striptérka a motala se kolem rockových klubů. Už jako zpěvačka kapely Hole potkala Kurta Cobaina, kytaristu tehdy ještě neznámé Nirvany.
Posedlost Kurta její osobou byla až sebedestruktivní: "Od té doby, co jsem se dal dohromady s Courtney, se změnil můj osobní postoj. Nemohu tomu málem ani uvěřit, ale jsem tak šťastný jako ještě nikdy v životě," řekl Kurt. "Dokonce ani kariéra už pro mě není tak důležitá. Někdy dokonce v jejím náručí zapomínám, že hraju v nějaký skupině - tak jsem zaslepen láskou. Vím, že to zní divně, ale je to tak. Mohl bych Nirvanu okamžitě opustit a vůbec by mi to nevadilo - ale podepsal jsem smlouvu a musím ji dodržet."

Když se za dva roky brali, Kurt už byl slavný a bohatý. "Mám cenu 6 milionů, vezmeš si mě?" požádal ji o ruku. Na živém koncertu pro MTV pak pronesl: "Tuhle písničku věnuju Courtney Love ze skupiny Hole, nejlepší pichně na světě." Jenomže i když Kurt miloval svou malou dceru, za čtyři roky po svatbě si prostřelil pistolí hlavu. Opravdu to byla sebevražda?


První díl velkého seriálu Femme Fatale s podtitulem Příběhy psané srdcem a pérem najdeš v lednovém Fakkerovi. Dočteš se o holkách a ženských, které udělaly svým chlapům muzikantům ze života peklo i o těch, které je naopak před peklem zachránily.

Femme Fatale I.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení